Hallituksen puheenjohtajan joulutervehdys

Kävelin torstai-iltana työpäivän ja palaveriputken jälkeen pienessä kiireessä Aktia Areenalle hakemaan omaa lastani treeneistä. Heti ovesta sisään päästyäni ohitseni viiletti pallon perässä pieni poika tonttulakki päässä, suu leveässä hymyssä. Pian tajusin, että näitä hymyileviä pikkutonttuja olikin useampia eri puolella kenttää. Itseäkin alkoi väkisin hymyilyttää. Seuraavaksi näin katsomossa keskenään keskustelevia vanhempia ja kentänlaidalla kohtasin monta vapaaehtoista sekä valmentajaa, jotka olen hallilla nähnyt niin monta kertaa ennenkin ja jotka viikko toisensa jälkeen heittäytyvät ja antavat aikaansa sekä osaamistaan joukkueillemme. Hetkessä stressi ja arjen kiireet pyyhkiytyivät mielestä, ja muistin, miksi VJS on olemassa, ja miksi itsekin olen toiminnassa aktiivisesti mukana.

Kotimatkalla mietin aiemmin päivällä näkemiäni eri joukkueiden tekemiä lukuisia somepostauksia, joukkueenjohtajien ryhmän kautta jaettavaa aktiivista vertaisapua ja -tukea sekä viimeaikaisia vierailujani seuramme toimistolla, jossa olen kohdannut työstään innostuneita asiantuntijoitamme ja joilta olen itsekin saanut virtaa ja inspiraatiota. Kaikesta välittyy hyvä yhteisen tekemisen meininki, ja niinhän se pitää ollakin! Nämä esimerkit ovat vain pieni osa hienosta jalkapalloyhteisöstämme ja siitä työstä, mitä suuresti arvostan, ja olenkin todella ylpeä voidessani sanoa kuuluvani juuri tähän yhteisöön.

Olen toiminut hallituksen puheenjohtajana nyt noin 2 kuukauden ajan. Hallitus on sinä aikana kokoontunut järjestäytymiskokouksen lisäksi kahdesti, viimeksi tällä jouluviikolla. Kokouksissamme saamme toiminnanjohtajaltamme Jannelta kattavan tilannekatsauksen niin VJS ry:n kuin sen omistamien VJS Vantaa Oy:n ja VJS-kenttä Oy:n taloudesta sekä muista seuran ja yhtiöiden ajankohtaisista asioista. Olemme myös käyneet aktiivista keskustelua harjoitteluolosuhteistamme ja niiden jatkokehityksestä. Talousraportointia ja -seurantaa sekä sen eri mittareita tulemme kehittämään entisestään ja toimintavuoden aikana seuraamme myös toimintasuunnitelman sekä nimettyjen kärkihankkeiden etenemistä. Tärkeänä sisäisenä kumppanina ja sparraajana toimii johtoryhmä.

Inflaatio sekä maailman konfliktit ja muut myllerrykset vaikuttavat meihin, kuten kaikkiin muihinkin toimijoihin, ja siksi seuran talouden tasapainossa pitäminen on kaikkea muuta kuin helppoa. Hallitus on kuitenkin sitoutunut etsimään vaihtoehtoja, jotta harrastamisen hinnan nousua saadaan hillittyä, vaikka toimintakulujen nousulle ei tunnu loppua näkyvän. Yhtenä esimerkkinä tästä on harrastamisen tukirahastomme, jonka kautta käynnissä olevalle tukijaksolle myönnettiin hakemusten perusteella yli 16 000 €. Tästä suuri kiitos summan mahdollistaneille tukijoillemme! Samassa yhteydessä kiitän myös Jannea sekä hallituksen jäseniä tämän vuoden yhteistyöstä, vastuun kantamisesta, erilaisista näkökulmista ja hyvästä keskustelusta!

Yksi vauhdikas vuosi on taas pian saatu päätökseen. Vuoden aikana on tapahtunut paljon; mm. hirmuinen määrä treenejä ja pelejä, joukkue- ja organisaatiorakenteiden uudistustyötä, uusien osaajien rekrytointeja, upeita tapahtumia, uusia kumppaneita, hienoja voittoja ja tuloksia sekä molempien edustusjoukkueiden sarjanousut kauden päätteeksi. Tämän kaiken eteen koko VJS-yhteisö on tehnyt paljon valtavan arvokasta työtä!

Haluankin kiittää koko hallituksen puolesta jokaista pelaajaa, valmentajaa, työntekijää, vapaaehtoista, vanhempaa sekä yhteistyökumppania tästä vuodesta ja toivottaa rauhallista joulua sekä onnea vuoteen 2024. Tehdään siitä yhdessä edellistäkin parempi!

Hallituksen puheenjohtaja
Annika Nyman-Paajanen