Jarno Taiha lapsiurheiluvaiheen valmennuspäälliköksi

Jarno Taiha aloittaa ensi vuonna VJS:n uutena lapsiurheiluvaiheen valmennuspäällikkönä. Lähes 20 vuoden valmennuskokemuksella varustettu Taiha tarttuu työhön innolla ja motivaatiolla.

Jarno Taiha aloittaa VJS:n uutena lapsiurheiluvaiheen valmennuspäällikkönä tammikuussa 2024.

Taiha siirtyy VJS:n riveihin Porvoosta. Viimeiset 4 vuotta FCFJ PU15-PU20 ikäkausivalmentajana ja aikaisemmin 8 vuotta Puotinkylän Valtin valmennuspäällikkönä toiminut Taiha on kerryttänyt valmennuskokemusta vuodesta 2004 alkaen kaiken ikäisten pelaajien kanssa.

– Olen erittäin innoissani ja motivoitunut päästessäni työskentelemään osana ammattitaitoista ja laadukasta seuraa, Taiha sanoo.

Paikka lapsiurheiluvaiheen valmennuspäällikkönä aukesi joulukuun alussa, kun nykyinen valmennuspäällikkö Timo Lehtihalmes ilmoitti halustaan irtisanoa sopimuksensa siirtyäkseen päävalmentajaksi Kansalliseen Liigaan.

– Aloitimme välittömästi rekrytointiprosessin ja heti seuraavalle viikolle oli jo sovittu neljä työhaastattelua. Tarjolla oli useita kokeneita ja hyvin mielenkiintoisia vaihtoehtoja, joista pääsimme valitsemaan uuden valmennuspäällikkömme. Jarno oli erittäin vakuuttava ensimmäisessä haastattelussa ja jatkoimme hänen kanssaan keskusteluja viime viikon aikana. Erityisesti vakuutti Jarnon persoona ja ajatukset toiminnan kehitettämisestä tulevaisuudessa. Myös Jarnon pitkä kokemus seuratyöstä ja erityisesti kokemus valmennuspäällikkö-tehtävästä sekä valmentajien kouluttamisesta katsottiin suureksi eduksi, toteaa tyytyväisenä seuran urheilutoimenjohtaja Sebastian Söderholm.

Taihan tavoitteena on luoda innostava ja positiivinen ympäristö, jossa lapset pääsevät nauttimaan jalkapallosta ja samalla kehittämään taitojaan.

– Panostus laadukkaaseen ja monipuoliseen valmennukseen on erittäin tärkeää, Taiha korostaa.

Taihan valmennuskoulutuksesta löytyy UEFA A -lisenssi sekä valmentajan ammattitutkinto. Kokemusta hänellä löytyy myös valmentajakouluttajana niin Futisvalmentajan starttikurssin kuin ikävaihekoulutuksien osalta.

– Aion tuoda seuraan oman ammatti- ja organisointitaitoni sekä luoda hyvää yhteishenkeä. On myös hienoa päästä oppimaan uutta muilta seuran ammattilaisilta, Taiha sanoo ja jatkaa:

– Uskon, että hyvällä yhteistyöllä voimme rakentaa entistä vahvemman perustan lasten kasvulle ja kehitykselle jalkapallon parissa.

Taiha aloittaa Vantaan Jalkapalloseuran palveluksessa keskiviikkona 10.1. Nykyinen lapsiurheiluvaiheen valmennuspäällikkö Timo Lehtihalmes jatkaa osa-aikaisesti tehtävässään tammikuun loppuun asti.

– Olen erittäin tyytyväinen uudesta rekrytoinnista sekä myös siitä, että pääsimme Timon kanssa yhteisymmärrykseen siitä, että hän jatkaa vielä tammikuun ajan meillä osa-aikaisesti. Tämän myötä pystymme varmistamaan muutaman viikon siirtymäjakson, jonka aikana Jarno saadaan hyvin perehdytettyä eri työtehtäviin ja hän pääsee ottamaan tehtävänkuvansa rauhassa haltuun, toteaa urheilutoimenjohtaja Söderholm.

Lämpimästi tervetuloa VJS:ään Jarno!