[cs_content][cs_element_section _id=”1″ ][cs_element_row _id=”2″ ][cs_element_column _id=”3″ ][cs_element_headline _id=”4″ ][cs_content_seo]Vantaan Jalkapalloseura\n\n[/cs_content_seo][cs_element_gap _id=”5″ ][/cs_element_column][/cs_element_row][/cs_element_section][cs_element_section _id=”6″ ][cs_element_row _id=”7″ ][cs_element_column _id=”8″ ][cs_element_gap _id=”9″ ][cs_element_text _id=”10″ ][cs_content_seo]Vantaan Jalkapalloseura on yksi Suomen suurimmista jalkapalloseuroista noin 1 500 jäsenellään.
Missiomme kuuluu Jalkapalloyhteisö sinulle, mikä tarkoittaa, että olemme vastuullinen, elämyksiä tarjoava yhteisö, johon jokainen arvoihimme sitoutuva on tervetullut. Tarjoamme jalkapallon parissa monia eri osallistumisen tapoja ja tasoja sekä mahdollisuuksia onnistua ja menestyä, kokeilla ja epäonnistua turvallisessa ympäristössä.
Nykyisen strategiamme urheilutoiminnan tavoitteiden keskiössä ovat pelaajapolku ammattilaisuuden kynnykselle, yksilö- ja joukkuetason menestys ja pelaajamäärän kasvattaminen.
Toimintaamme ovat tervetulleita kaikki jalkapallosta kiinnostuneet ja siihen intohimoisesti suhtautuvat pelaajat, valmentajat, vanhemmat ja muut aktiivitoimijat.
Tervetuloa Länsi-Vantaan ylpeyteen!\n\n[/cs_content_seo][cs_element_gap _id=”11″ ][cs_element_line _id=”12″ ][cs_element_line _id=”13″ ][cs_element_headline _id=”14″ ][cs_content_seo]Miksi olemme?\n\n[/cs_content_seo][cs_element_text _id=”15″ ][cs_content_seo]Missiomme
Jalkapalloyhteisö sinulle

Visiomme
Johtava urheilijoiden kasvattaja – Vaikuttava yhteisön liikuttaja\n\n[/cs_content_seo][cs_element_gap _id=”16″ ][cs_element_text _id=”17″ ][cs_content_seo]Siksi\n\n[/cs_content_seo][cs_element_accordion _id=”18″ ][cs_element_accordion_item _id=”19″ ][cs_content_seo]Toimimme ydinasioissa yhteisellä tavalla\n\nYhteiset toimintamallit käytössä kaikilla tasoilla

Mietityt ja perusteelliset valmentamisen, pelaajakoulutuksen, urheilukasvatuksen linjaukset ja työkalut niiden toteuttamiseen ovat kaikkien joukkueidemme ja ryhmiemme käytössä.

Ketterästi kehittyvät toimintamallit

Osaamisemme kasvaa ja tietomme lisääntyy yhteistä toimintamalliamme kokeillen ja kehittäen.
Osaamisemme kasvu ja tietomme lisääntyminen näkyvät suoraan ja ketterästi kaikessa toiminnassamme.

Kehittävät toimintamallit

Kehittymisen kokemus luo pohjaa motivaatiollemme, joka kestää myös pettymykset.
Pelaajiemme kehittyminen vaatii pitkäjänteistä, sinnikästä ja laadukasta työtä
Pelaajiemme kehittyminen vaatii oikeita asioita oikeaan aikaan
\n\n[/cs_content_seo][cs_element_accordion_item _id=”20″ ][cs_content_seo]Tarjoamme kasvatusta, joka ponnistaa urheilun hyveistä\n\nMeille jokainen pelaaja on tärkeä.
Olemme jo pitkään rakentaneet asiantuntijaverkostoamme valmennukseen, ja päässeet tilanteeseen, jossa voimme tarjota kaikilla joukkuetoimintamme tasoilla osaavan ja koulutetun valmentajan toteuttamaan ammattitaidolla rakennettua valmennuksen suunnitelmaamme (VJS-metodi ja opetussuunnitelma).
Uskomme, että panostamalla valmennuksen laatuun ja toteuttamalla kasvatuksessa urheilun hyveitä, kuten sitoutuminen, pitkäjänteisyys, sinnikkyys ja rehellisyys, voimme taata turvallisen toimintaympäristön, josta pelaajamme saavat mukaansa taitoja, jotka ovat hyödyksi laajemminkin heidän elämässään ja jossa on mahdollisuus oppia onnistumisten ja epäonnistumisten kautta.\n\n[/cs_content_seo][cs_element_accordion_item _id=”21″ ][cs_content_seo]Kehitymme yhteisten kokemusten kautta\n\nKun omaamme yhteiset toimintatavat, syntyy niitä toteuttamalla kokemuksia, joiden avulla voimme kehittää yhteistä toimintaamme kokonaisuutena. Samalla rakentuu kulttuuria, ja kun löydämme voittavat tavat joita toteuttaa, toteutamme voittavaa kulttuuria yhdessä.
Kohtaamme ja kuuntelemme yhteisöämme aktiivisesti ja mahdollistamme aidon vuorovaikutuksen kulttuurin.\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_accordion][cs_element_gap _id=”22″ ][cs_element_text _id=”23″ ][cs_content_seo]Tavoitteemme\n\n[/cs_content_seo][cs_element_accordion _id=”24″ ][cs_element_accordion_item _id=”25″ ][cs_content_seo]Hyväksi havaitut toimintatavat ovat kaikkien käytössä\n\nTämä on toimintamme ydin. Etsimme yhdessä voittavia tapoja kokeilemalla ja testaamalla, ja nappaamalla onnistuneimmat kokeilut kiinteiksi toimintatavoiksi. Tarvittaessa monistamme onnistuneita toimintatapoja koko seuran yhteisiksi toimintatavoiksi.\n\n[/cs_content_seo][cs_element_accordion_item _id=”26″ ][cs_content_seo]Kaikki kokevat olevansa tärkeä osa VJS-yhteisöä\n\nKun teemme yhteisiä asioita yhdessä, ja kun jokaisessa joukkueessa on käytössä samat tiedot ja työkalut, olemme tasa-arvoisempia.
Meillä on yhteiset olosuhteet, ja yhteinen toimintamalli, joka ponnistaa asiantuntijoidemme kehittämästä VJS-metodista ja sen opetussuunnitelmasta.\n\n[/cs_content_seo][cs_element_accordion_item _id=”27″ ][cs_content_seo]Valmentajien osaaminen kehittyy nopeasti\n\nKaikkia vastuuvalmentajiamme sparrataan säännöllisesti sekä kentällä, että sen ulkopuolella. Se on käsityksemme tehokkaasta valmentajakoulutuksesta varsinkin, kun sparraus perustuu yhteiseen valmennusajattelun alustaan VJS-metodiin ja sen opetussuunnitelmaan.
Vastuuvalmentajat tukevat valmennustiimejään arkipäivän toiminnassa ja saavat tukea tiimiensä kehittämiseen seuramme ammattihenkilökunnalta.\n\n[/cs_content_seo][cs_element_accordion_item _id=”28″ ][cs_content_seo]VJS-metodista ja opetussuunnitelmasta hyötyvät kaikki\n\n

Olemme kehittäneet VJS-metodia ja sen opetussuunnitelmaa jo vuosia seuran ammattilaisten johdolla ja ne ohjaavat kaikkien joukkueiden toimintaa.

\n\n[/cs_content_seo][cs_element_accordion_item _id=”29″ ][cs_content_seo]Valmentajien vuoropuhelu on aktiivista\n\nJoukkueiden vastuuvalmentajat ovat vahvasti verkostoituneet etenkin seuran sisällä. Näemme kentällä, muodollisissa koulutuksissa ja yhteisissä tilaisuuksissa. Keskustelemme ketterästi myös digitaalisten välineiden avulla ja kehitämme yhdessä niiden käyttöä.\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_accordion][cs_element_gap _id=”30″ ][cs_element_headline _id=”31″ ][cs_content_seo]Miten onnistumme?\n\n[/cs_content_seo][cs_element_text _id=”32″ ][cs_content_seo]Onnistumme tavoitteissamme yhdessä.
Onnistumisemme perustuu ammattilaishenkilöstön, sivutoimisten työntekijöiden ja vapaaehtoistoimijoiden yhteistyöhön.
Toimijoita tukee seurajohtoinen toiminta- ja talousmalli, jota kehitämme tekijöitä ja jäsenistöämme kuunnellen.\n\n[/cs_content_seo][cs_element_gap _id=”33″ ][cs_element_text _id=”34″ ][cs_content_seo]Toimintamalli – Toimintamme kolme tasoa\n\n[/cs_content_seo][cs_element_gap _id=”35″ ][cs_element_accordion _id=”36″ ][cs_element_accordion_item _id=”37″ ][cs_content_seo]VJS/Punainen – Kilpataso\n\nSeuramme kilpajoukkueet VJS/Punaiset (10-11-vuotiaat) ja VJS/1 (12+ vuotiaat), harjoittelevat korkealla vaatimustasolla ja panostavat pelaajakehitykseen tavoitellen kansallista kärkitasoa. Pelaajilta odotetaan vahvaa sitoutumista toimintaan.\n\n[/cs_content_seo][cs_element_accordion_item _id=”38″ ][cs_content_seo]VJS/Valkoinen – Perustaso\n\nPerustason joukkueet, VJS/Valkoiset, harjoittelevat säännöllisesti seuramme erinomaisissa olosuhteissa ja osaavassa valmennuksessa sekä osallistuvat kilpailutoimintaan, sarjoihin ja turnauksiin, vuoden ympäri.\n\n[/cs_content_seo][cs_element_accordion_item _id=”39″ ][cs_content_seo]VJS/Keltainen – Harrastetaso\n\nVJS/Keltainen -toiminta on matalankynnyksen harrastustoimintaa, jossa futista harrastetaan kerran viikossa ilman kilpailutoimintaa. VJS/Keltaisen ryhmät ovat pääosin sekajoukkueita, joissa tytöt ja pojat harrastavat yhdessä. Toimintaa järjestetään lähtökohtaisesti 8-9, 10-11- ja 12-13-vuotiaiden ryhmissä. Joukkueet eivät osallistu kilpailutoimintaan.
Toimintaa järjestetään tammikuusta 2023 alkaen kahdessa puolivuosijaksossa.\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_accordion][cs_element_gap _id=”40″ ][cs_element_text _id=”41″ ][cs_content_seo]Toimintamalli – Seurajohtoinen toiminta- ja talousmalli\n\n[/cs_content_seo][cs_element_gap _id=”42″ ][cs_element_accordion _id=”43″ ][cs_element_accordion_item _id=”44″ ][cs_content_seo]Seurajohtoinen toiminnansuunnittelu\n\nSaadaksemme aikaan yhteiset toimintatavat (VJS-metodi, opetussuunnitelma ja toimintalinja) ja valmennuksen linjauksemme käyttöömme kaikilla tasoilla, toiminnan suunnittelee toiminnanjohtaja ja urheilutoimenjohtaja yhdessä eri vaiheiden valmennuspäälliköiden, liikuntapalvelupäällikön sekä maalivahti- ja fysiikkavalmennuspäälliköiden kanssa.
Toimintasuunnitelman hyväksyy seuran syyskokous, jolle seuran hallitus esittää toimihenkilöiden valmisteleman ja esittelemän toimintasuunnitelman vahvistettavaksi.\n\n[/cs_content_seo][cs_element_accordion_item _id=”45″ ][cs_content_seo]Seurajohtoinen talousmalli\n\nSeuralla on yksi budjetti, joka joukkuetoiminnassa syntyy toiminnan arvottamisen myötä ja perustuu toiminnan sisältöön, laatuun ja laajuuteen.
Tavoittelemme tilaa, jossa harrastamisen hinta on ennustettava ja tiedossa hyvissä ajoin. Se on myös ikäluokassa samalla tasolla pelaavilla aina sama, eikä ole riippuvainen eri joukkueiden pelaajamäärästä tai sukupuolesta.
Näin ollen joukkueiden toiminnan hinta on määritelty ikäluokan sisällä yhteneväiseksi (pl. tilanteet, joissa toiminnalliset tai henkilöresursseihin liittyvät panostukset ovat joukkueiden välillä selvästi keskenään eriävät).
Tavoitteen saavuttamiseksi taloushallinto (budjetointi, laskutus, seuranta, perintä, kirjanpito) hoidetaan kokonaisuudessaan seurahallinnon toimesta tai seurahallinnon johtamana yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.
Hinnoittelu perustuu perustoiminnasta syntyneisiin kustannuksiin. Perustoiminnan hintaan lasketaan olosuhde-, valmennus-, peli-, tuomari- ja turnauskulut, sekä valmentajien ja joukkueen varusteet sekä osa yleisistä kuluista (huoltotarvikkeet, kokouskulut yms.).
Budjetin ulkopuolelle jäävät jäsenmaksu, seuratoimintamaksu, henkilökohtaiset varusteet, kv-tapahtumat, ottelu- ja turnausmatkojen kulut (bussit, ruokailut), sekä U12- ja vanhemmissa myös vakuutuskulut.
Seuran ja joukkuetoiminnan budjetti esitellään vanhempainkokouksessa, jossa myös käsitellään erikseen osallistumista kv-tapahtumiin (turnaukset, leirit).
Joukkueet voivat edelleen vanhempainkokouksen päätöksellä kerätä talkoilla tai muulla omalla varainhankinnalla varoja yhdessä sovittuun leiri- tai turnaustapahtumaan tai suoraan toimintamaksun alentamiseksi. Varat merkitään omaan varainhankinnan taulukkoonsa, josta ne ovat joukkuetoimihenkilöiden nähtävillä.\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_accordion][cs_element_gap _id=”46″ ][cs_element_text _id=”47″ ][cs_content_seo]Tekijät – Seurahallinnon ammattilaiset\n\n[/cs_content_seo][cs_element_gap _id=”48″ ][cs_element_accordion _id=”49″ ][cs_element_accordion_item _id=”50″ ][cs_content_seo]Toiminnan johtaminen\n\nSeuran toimintaa johtaa toiminnanjohtaja, joka muodostaa seuran johtoryhmän yhdessä urheilutoimenjohtajan ja myyntijohtajan kanssa.
Toiminnanjohtajan vastuulla on seuran talouden ja toiminnan arkipäivän johtaminen ja suunnittelu. Lisäksi toiminnanjohtaja vastaa seuran brändistä ja viestinnästä. Toiminnanjohtaja vastaa toiminnastaan seuran hallitukselle.
Urheilutoimenjohtaja vastaa joukkuetoiminnan ja urheilutoiminnan toiminnan sekä talouden suunnittelusta ja johtamisesta. Yhdessä valmennuspäälliköiden kanssa urheilutoimenjohtaja muodostaa valmennuksen johdon.
Myyntijohtajana toimii seuran omistaman, edustusjoukkuetoimintoja ja myyntiä operoivan, yhtiön VJS Vantaa Oy:n toimitusjohtaja. Seuran puolella myyntijohtajana hän vastaa seuran kaupallisista toiminnoista, kuten tuotteistamisesta, myynnistä ja markkinoinnista.\n\n[/cs_content_seo][cs_element_accordion_item _id=”51″ ][cs_content_seo]Seurahallinnon tukitoiminnot\n\nSeurahallinnon keskeisimpiä tukipalveluita ovat seuran jäsenistön hallinta, laskutus ja joukkueiden talouden hallinta.
Hallinnon tukipalveluita johtaa seuran toiminnanjohtaja apunaan seurakoordinaattori.
Seuran asiakaspalvelusta vastaa seurakoordinaattori.
Asiakaspalvelun yhteystiedot:
Puh: +358 40 594 0266 (arkisin klo 10:00-14:00)
Sähköposti: vjs@vanha.vjs.fi\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_accordion][cs_element_gap _id=”52″ ][cs_element_text _id=”53″ ][cs_content_seo]Tekijät – Ikävaihekohtaiset valmennuspäälliköt\n\n[/cs_content_seo][cs_element_gap _id=”54″ ][cs_element_accordion _id=”55″ ][cs_element_accordion_item _id=”56″ ][cs_content_seo]Valmennuspäällikkö vastaa koko ikävaiheen toiminnan sisällöistä\n\nValitsemme valmennuspäälliköiksi todellisia osaajia (kokemus, koulutus ja näytöt), jotka koulutetaan VJS-metodin ja opetussuunnitelman asiantuntijoiksi.
Valmennuspäällikkö on laadun varmistaja, joka huolehtii, että valmennus ja toiminta kehittyy jokaisessa ikäluokassa kaikilla tasoilla.
Valmennuspäälliköiden kautta seura kantaa vastuuta valmennuksesta ja toiminnasta jokaviikkoisessa toiminnassa ja koko ikäluokan tasolla.\n\n[/cs_content_seo][cs_element_accordion_item _id=”57″ ][cs_content_seo]Valmennuspäällikkö valmennustoiminnan ytimessä\n\nValmennuspäällikkö on tiiviisti mukana valmennuksen johdon ja asiantuntijavalmentajiemme tekemässä kehitystyössä. Yhteistyön kautta kaikki kehitystyö siirtyy ketterästi ikäluokan valmennukseen.\n\n[/cs_content_seo][cs_element_accordion_item _id=”58″ ][cs_content_seo]Valmennuspäällikkö vastaa ikävaiheensa valmentajien tukemisesta\n\nValmennuspäällikkö sparraa säännöllisesti ikävaiheensa valmentajia VJS-metodin ja opetussuunnitelman toteuttamiseksi.
Valmennuspäällikkö järjestää säännöllisesti muodollista valmentajakoulutusta ikävaiheen valmentajien kanssa yhdessä sovituilla tavoilla.\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_accordion][cs_element_gap _id=”59″ ][cs_element_text _id=”60″ ][cs_content_seo]Tekijät – Vahvat valmennustiimit\n\n[/cs_content_seo][cs_element_gap _id=”61″ ][cs_element_accordion _id=”62″ ][cs_element_accordion_item _id=”63″ ][cs_content_seo]Vahvat valmennustiimit\n\nKoska erinomainen valmennus on VJS:n strateginen valinta, on valmennustiimien kokoamisessa haettu lisää osaavia ja koulutettuja valmentajia.
Olemme kiinnittäneet joukkueisiin myös joukkueiden kanssa jo nyt ansiokasta työtä tehneitä vanhempivalmentajia.
Olemme myös onnistuneet saamaan valmennustiimeihin mukaan VJS:ssa juniorivuotensa viettäneitä nuoria valmentajia. He tuovat valmennustiimeihin sekä taidollista osaamista, että VJS-kulttuurin tuntemusta pelaajan näkökulmasta, ja ovat tietysti meille tärkeitä tulevaisuuden vastuunkantajia.
Valmentaja-akatemiamme ja vanhempivalmentajien koulutuspolku tukevat omaa valmentajatuotantoamme.\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_accordion][cs_element_gap _id=”64″ ][cs_element_text _id=”65″ ][cs_content_seo]Tekijät – Vapaaehtoistoimijat\n\n[/cs_content_seo][cs_element_gap _id=”66″ ][cs_element_accordion _id=”67″ ][cs_element_accordion_item _id=”68″ ][cs_content_seo]Joukkueenjohtajat\n\nJoukkueenjohtaja on joukkueen vapaaehtoistiimin veturi, jonka rooli joukkueen toiminnassa on merkittävä.
Joukkueenjohtaja tukee joukkueen vastuuvalmentajaa tarpeen mukaan, delegoi vapaaehtoistiimin tehtävät eteenpäin muille vanhemmille ja vastaa joukkueen talkoista kertyneen rahankäytön esityksistä vanhemmille.
Vastuuvalmentaja ja joukkueenjohtaja, sekä muu joukkueen vapaaehtoistiimi, sopivat yhteisistä toimintatavoistaan ja vastuistaan joukkuekohtaisesti.
Seura tukee joukkueenjohtajia toiminnanjohtajan ja seurakoordinaattorin kautta.\n\n[/cs_content_seo][cs_element_accordion_item _id=”69″ ][cs_content_seo]Vapaaehtoiset kriittisiä menestystekijöitä\n\nVaikka joukkueenjohtajien tehtävänkuvasta on toimintamallissamme poistettu talousvastuu ja toiminnan suunnittelu, ovat vapaaehtoisten tehtävät edelleen hyvin kriittisiä toiminnan onnistumisen kannalta.
Kun joukkueen toimintaan ei tarvita yhtä kaikesta vastuussa olevaa henkilöä, on joukkueen vapaaehtoisten tehtäviä helpompi pilkkoa usealle tekijälle. Kapeampaan tehtäväkenttään on helpompaa sitouttaa aiempaa enemmän vapaaehtoisia, mutta toisaalta tehtävät voi edelleen luonnollisesti suorittaa yhden henkilön toimesta.\n\n[/cs_content_seo][cs_element_accordion_item _id=”70″ ][cs_content_seo]Joukkueiden vapaaehtoistiimi\n\nVapaaehtoistiimien tehtävät ovat tuttuja, joukkueenjohtajalle suurimmaksi osaksi kuuluneita, tehtäviä.

Huoltajan tehtävät (loukkaantuneet pelaajat, pukukoppimeininki…)
Tiedotus (nettisivut, WhatsApp, sosiaalinen media, sähköposti)
Ottelujärjestelyt (vastustajat, tuomarit…)
Tapahtuma-/ matkajärjestelyt (ruokailuiden ja matkojen organisointi…)
Talkoiden/varainhankinnan organisoija
Otteluiden videointi, tilastointi jne.
\n\n[/cs_content_seo][cs_element_accordion_item _id=”71″ ][cs_content_seo]Talkoot ja varainhankinta\n\nJoukkuetoiminnassa yksi tavoite on, että voimme tarjota tulotasosta riippumatta viimeistään U9-ikäluokasta lähtien myös elämyksiä turnaus- ja leirimatkojen muodossa.
Prosessikuvaus:

Joukkueiden vanhempainkokouksissa (syksy) vastuuvalmentaja ja/tai ikäluokan valmennuspäällikkö esittää ikäluokalle kauden huipentumatapahtuman, (leiri/turnaus) joka toteutetaan kauden loppupuolella. Esitys perustuu vastuuvalmentajan näkemykseen ikäluokalle ja kulloisellekin ryhmälle soveltuvasta toiminnasta.
Vanhempainkokous päättää aloitetaanko yhteistyössä keräämään talkoilla rahaa (enemmistöpäätös):

Tähän tapahtumaan (jotta kaikki voivat taloudellisesta tilanteesta riippumatta osallistua)
VAI kerätäänkö sitä toimintamaksun alentamiseen (esim. ilmaiset toimintakuukaudet kauden lopussa)
VAI jätetäänkö joukkueen osalta talkoot tekemättä.
→ Jos talkoita päätetään tehdä, valitaan talkoista vastaava henkilö

Mikäli talkoita tehdään, seura laskuttaa niistä syntyneet tulot talkoiden tarjoajalta tai joukkue tilittää (esim. kioskimyynituotot) rahan seuran pankkitilille.
Talkoovastaava ilmoittaa summan seuralle ja summa kirjataan kyseisen joukkueen talkootuloihin erilliseen talkootulojen seurantatiedostoon. Talkoovastaavalla on pääsy tiedostoon, eli hän voi tarkistaa koska vain, että kirjattuna ovat kaikki joukkueen talkootulot ja kuinka paljon tuloja on kerätty.
Talkootuloja käytetään vanhempainillan yhdessä päättämällä tavalla (päätöstä käyttötavasta voi uudella kokouksella myös muuttaa).
Joukkueen vanhempien hankkimista yhteistyökumppanuuksista syntyneitä rahoja käsitellään samalla tavalla, ja ne menevät seuran ohjeistuksen mukaisesti joukkueen talkootilille.
\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_accordion][cs_element_gap _id=”72″ ][cs_element_line _id=”73″ ][cs_element_line _id=”74″ ][cs_element_text _id=”75″ ][cs_content_seo]Lisätiedot:

Janne Bruun
Toiminnanjohtaja
janne.bruun@vanha.vjs.fi
+358 400 529 036\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_column][/cs_element_row][/cs_element_section][cs_element_section _id=”76″ ][cs_element_row _id=”77″ ][cs_element_column _id=”78″ ][x_recent_posts type=”post” count=”2″ offset=”” category=”mainos” orientation=”horizontal” no_sticky=”true” no_image=”false” fade=”false”][/cs_element_column][/cs_element_row][/cs_element_section][/cs_content]