U17-poikien SM-karsintasarja alkaa lauantaina

Tulevana viikonloppuna käynnistyy P17-ikäluokan SM-karsintasarja. VJS kohtaa ensimmäisessä ottelussaan Käpylän Pallon.

Kuva: Willem Aerts

Kauden 2024 B-poikien SM-karsintasarja käynnistyy lauantaina. Karsintasarja pelataan kahdessa kymmenen joukkueen lohkossa. Lohkot pelataan kaksinkertaisena sarjana, eli pelejä tulee 18 kappaletta kesäkuun puoleen väliin mennessä. Lohkojen viisi parasta joukkuetta jatkavat suoraan ja lohkojen kuudennet joukkueet karsivat vielä keskenään pääsystä kesätauon jälkeen starttaavaan SM-sarjaan.

U17-joukkueen talven valmistautuminen on edennyt odotusten mukaisesti. Nyt kaksi ikäluokkaa (2007- ja 2008-syntyneet) yhdistyvät ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan yhdeksi joukkueeksi, joten uuden joukkueympäristön rakentuminen ja pelin kehitys on vielä ollut odotetusti aaltoilevaa.

– Yhteisten toimintatapojen ja arvomaailman rakentamisen kautta olemme pystyneet luomaan jo tähän mennessä kulttuurin, jossa jokainen pelaaja uskaltaa olla oma itsensä. Tämä luo harjoitteluun ja pelaamiseen hyvän pohjan ja on meille kehityksen kulmakivi, sanoo joukkueen päävalmentaja Petri Hyrkkänen.

Päävalmentaja Hyrkkänen lähtee luottavaisella fiiliksellä alkavaan SM-karsintasarjaan. Kuva: Willem Aerts

Hyrkkänen nimeää joukkueen vahvuuksiksi pelaajien työmoraalin, sitoutuneisuuden ja läsnäolon hetkessä.

– Pelillisesti vahvuuksia ovat vauhdikas prässi sekä monipuolinen hyökkääminen, joka tuottaa uhkaa maalintekosektoriin ja vastustajan viimeiseen linjaan.

Joukkueen tavoite sarjaan on selkeä. Yksilöiden menestyminen ja kehittyminen on ensisijaisesti tärkeimmällä paikalla. Joukkueen tavoitteena on kehittää pelaamista läpi pitkän kauden nojaten omiin pelaamisen periaatteisiin. Tulostavoite on pelata karsintasarjan jälkeen Suomen mestaruudesta itse SM-sarjassa. Henkilökohtaisesti Hyrkkänen lähtee sarjaan hyvillä fiiliksillä.

– Hyvä fiilis, kun päästään pelaamaan merkityksellisiä pelejä läpi kauden. Sarjassa on paljon uusia pelaajia ja uusia valmentajia, joten on mielenkiintoista päästä kohtaamaan erilaisia joukkueita.

SM-karsintasarjan ensimmäinen peli pelataan Aktia Areenalla lauantaina 27.1. klo 18.30 alkaen. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan joukkueelle paras mahdollinen startti karsintasarjaan!