Aktia Areena laskettiin alas uudenvuodenaattona – halli suljettu toistaiseksi

Vuoden 2024 ensimmäinen päivä keräsi yhteisömme yhteen lumen ja jään puhdistustalkoisiin.

Aktia Areena jouduttiin laskemaan hallitusti alas uudenvuodenaattona sunnuntaina 31.12. Hallin päälle oli kertynyt suuri massa lunta, loskaa ja jäätä, jonka siivous alkoi heti pressun laskeuduttua. Halli on suljettu toistaiseksi, eli kaikki harjoitukset on peruttu ainakin tiistailta 2.1. ja todennäköisesti myös keskiviikolta 3.1.

Päätös hallin laskemisesta tehtiin, koska riskit pressun repeytymiseen ja sen mukana muun kaluston vaurioitumiseen olivat suuria. Tämä olisi aiheuttanut myös kohtuuttoman pitkän tauon hallin käytössä sekä valtavia taloudellisia kuluja. Hallin hallitun laskemisen tavoite on, että halli saataisiin mahdollisimman nopeasti takaisin pystyyn ja harjoittelukuntoon.

Jalkapalloyhteisömme on kerännyt voimansa yhteen ja talkoillut Aktia Areenalla lumenpuhdistuksessa. Sunnuntaina paikalla oli noin 20 henkilöä, maanantaina noin 40 henkilöä. Jatkamme yhdessä seurana lumen ja jään raivaamista, kunnes saamme hallin pressun puhdistettua.

Halli pyritään nostamaan takaisin ylös vielä tämän viikon aikana. Vaikka halli ja sisällä oleva kalusto valmisteltiin hyvin hallin laskua varten, mahdollisia vaurioita ei vielä pystytä arvioimaan.

Kaikki harjoitukset on peruttu Aktia Areenalta ainakin tänään tiistaina 2.1., suurella todennäköisyydellä myös huomenna keskiviikkona 3.1.

Tiedotamme hallin nosto- ja avautumisaikataulusta tarkemmin mahdollisimman pian.