”Aina lähdetään tietysti voittamaan” – TU15-tytöt Helmariliigan kansainväliseen turnaukseen

Jo pitkään samalla rungolla pelannut TU15-joukkue on malliesimerkki sitoutumisesta, hyvästä asenteesta ja yhteistyöstä. Joukkue suuntaa seuraavaksi Eerikkilään ja Helmariliigan kansainväliseen turnaukseen, jossa kauden tämänhetkinen taso mitataan.

Vuosi 2015, 6-vuotiaita tyttöjä ja yksi yhteinen harrastus. Tästä syntyi joukkue, joka alkuun kulki nimellä Futisprinsessat. Tästä syntyi matka, joka on viimeisen kahdeksan vuoden aikana kuljettanut joukkueen maajoukkuetoimintaan asti.

Joukkueen alkutaipale kulki kameran takana olleen Ville Hataran valmennuksessa. Kuva: Ville Hatara

Joukkueessa oli alun alkaen 2009- ja 2010-syntyneitä tyttöjä, jotka jossain vaiheessa pelasivat myös omina ikäluokkinaan. Vuonna 2021 Joukkueen peräsimeen tuli Aku Jokinen ja ikäluokat yhdistettiin jälleen yhdeksi joukkueeksi. Jokisen lisäksi joukkueen valmennuksessa on mukana Viivi Jokinen, Tomi Kettunen, Karri Sillanpää ja Jussi-Pekka ”Jupe” Isoviita, joka on kuulunut joukkueen valmennustiimiin lähes alusta alkaen.

– Joukkue on täynnä huipputyyppejä. Tämä on eittämättä huikein jengi, jossa olen ollut mukana, Isoviita kertoo.

Jussi-Pekka ”Jupe” Isoviita jakaa joukkueen harjoitusryhmiin Myyrmäen jalkapallostadionilla. Kuva: Veera Korjus

Joukkueen runko on pysynyt todella pitkään samana. Joukkueessa on edelleen pelaajia, jotka ovat olleet mukana joukkueen perustamisesta lähtien; Annika Lundström, Ella Hatara, Pihla Heinilä (välillä 2008-syntyneiden joukkueessa, palasi takaisin), Erin Fyhr, Julia Kainulainen ja Lotta Suominen. Lähes alusta asti mukana olleita ovat myös Martta Keskisarja, Eveliina Pietikäinen ja Iida Halli.

Joukkue pääsee testiin Suomen parhaita vastaan

Menneellä kaudella 2022–2023 joukkue pelasi ansiokkaasti itselleen paikan TU15 Etelän Liigaan sekä Etelän Ykköseen. Menestyksekäs kausi piti sisällään myös Helmariliigan yläloppusarjan voiton, jonka myötä joukkue sai kutsun joulukuun Helmariliigan kansainväliseen turnaukseen. Turnaus pelataan 13.–15.12. Eerikkilässä, ja turnaukseen lähtee 18 pelaajan ryhmä.

– Kiva päästä pelaamaan tässä vaiheessa kautta useampi erittäin kova ottelu ja katsomaan, missä mennään tässä kohtaa suhteessa Suomen ja pohjoismaiden huippujoukkueisiin. Pelit ovat lyhytkestoisia ja varmasti erittäin kovatempoisia ja kehittäviä, niin kivahan sellaisia on pelata, sanoo joukkueen vastuuvalmentaja Aku Jokinen.

Joukkue harjoittelee talvikaudella sekä ulko- että sisäkentillä. Kuva: Veera Korjus

Jokisen mukaan valmistautuminen on sujunut muilta osin hyvin, mutta vuodenaikaan nähden on ollut tyypillisesti aika paljon sairasteluja. Parin pelaajan kohdalla pelikunto on vielä kysymysmerkki.

– Aiemmissa kansainvälisissä peleissä ollaan suhteessa aivan eliittiin oltu hieman perässä kamppailuvoimassa ja 1. kosketuksen laadussa. Näihin on kiinnitetty huomiota harjoittelussa ja nyt on hyvä nähdä, missä mennään tällä hetkellä.

Vaikka turnaus ei ole joukkueen kauden päätavoite tuloksellisesti, on se mainio tilaisuus testata pelaajien suorituskykyä Suomen parhaita sekä paria kansainvälistä joukkuetta vastaan.

– Aina kun pelataan, niin tavoitteena on tietenkin voittaa.

Paljon tsemppiä ja menestystä VJS TU15/1-joukkueelle koko VJS-yhteisön puolesta!

13.12.2023: Juttuun lisätty Annika Lundströmin nimi.