Kesä on nuoren jalkapalloilijan huippuaikaa

Monet seuran joukkueet, mm. PU17/1 ja PU15/1 saavat elää akatemiapelaajan arkea kesän aikana. Joukkueet harjoittelevat viikolla jo päivän aikana ja loppupäivä jää aikaa omatoimiselle harjoittelulle sekä vapaa-ajalle.

Kesällä Vantaan Jalkapalloseuran useiden joukkueiden arkirytmi muuttuu konkreettisesti, kun useiden joukkueiden joukkueharjoittelu siirtyy iltojen sijasta aamu- tai iltapäivään.

Muun muassa huippu-urheiluvaiheessa näin on toimittu PU15/1 ja PU17/1 joukkueiden kanssa, jossa ikävaiheen valmennuspäällikkö Edward Finch näkee päivärytmin muuttamisen tukevan pelaajan arkea ja kehitystä:

Nuorten vapaammat kesäaikataulut mahdollistavat tehokkaampia harjoituksia ilman lyhyiden vuorojen ja täpötäysien kenttien häiriötekijöitä. Pelaajat pääsevät harjoittelemaan paremmin valmiuksin ilman koulun kuormitusta, minkä lisäksi päivään jää aikaa tehdä muuta, joko omatoimiharjoittelua tai viettää arvokasta vapaa-aikaa, Finch toteaa.

Joukkueiden harjoittelussa vietetään uutena asiana keskiviikkoisin näiden kahden joukkueen leiripäivää, minkä aikana harjoitellaan aamupäivisin fysiikkapainotteisesti ja pelipaikkakohtaisesti. Mukana on kaikkiaan kuusi seuran ammattivalmentajaa varmistamassa harjoittelun laadun.

Harjoitusten välissä joukkueet ruokailevat ravitsevan lounaan yhteistyökumppanin tarjoamana.

Iltapäivällä harjoitellaan kovemmalla intensiteetillä suorituskykykeskeisesti.

Lisäksi leiripäivien aikana valmentajat käyvät pelaajakeskusteluita tukien pelaajien omakohtaista kehittymistä.