VJS valmiina Kai Pahlman-lopputurnaukseen

Länsi-Vantaan ylpeyden PU15/1-joukkue on valmistautunut huolellisesti kauden huipentavaan, 21.-24.10. pelattavaan Kai Pahlman-turnaukseen, jossa mitellään ikäluokan Suomen mestaruudesta. Joukkueella on takana vaiherikas kausi, joka saa turnauksesta hienon päätöksen. Kesken kauden joukkueen puikkoihin hypännyt päävalmentaja Petteri Neuvonen katsookin luottavaisesti kohti turnausta, vaikka joukkueella haasteita kauden mittaan on riittänytkin.

– Takana on kausi, josta ei käänteitä ole puuttunut. Korona on tietysti sotkenut kaikkien alkukauden valmistautumisen, mutta sillä on luonnollisesti ollut kauteen merkittäviä vaikutuksia. Alkukauden koronahaasteiden lisäksi joukkueen valmennustiimi vaihtui toukokuussa juuri ennen sarjojen alkua lähes kokonaan, joka myös asetti joukkueelle haasteita. Pelaajat ovat kuitenkin sopeutuneet muuttuviin tilanteisiin hyvin ja ovat pystyneet keskittymään harjoitteluun ja pelaamiseen hyvin, Neuvonen taustoittaa kauteen valmistautumista.

Joukkueen kauden alku sujui haasteellisissa merkeissä myös kentällä, mutta suunta oli koko ajan ylöspäin. Kai Pahlman-turnaukseen lähtee valmiina haastamaan jokaisen vastustajansa, eikä tule Neuvosen mukaan olemaan yhdellekään joukkueelle helppo vastustaja.

– Sarjaottelut Etelän liigassa alkoivat heikosti, mutta kesän mittaan tulokset paranivat, vaikka yksittäisiä heikkoja pelejä tuli edelleen. Lopulta mitalisarja jäi muutaman minuutin päähän, kun Kai Pahlmanin alkulohkossakin vastaan asettuva FC Lahti tasoitti lisäajalla jättäen meidät jatkosarjaan. Lopullinen sarjasijoitus liigassa oli yhdeksäs.
Paikka Kai Pahlman-turnaukseen varmistui jatkosarjassa toiseksi viimeisellä kierroksella, vaikka syksyn koronakaranteenit, jotka koskivat niin pelaajia kuin valmentajiakin, ja loukkaantumiset toivat joukkueen arkeen jälleen lisähaasteita. Ikäluokan kakkosjoukkueesta tullut apu olikin korvaamatonta, jotta selvisimme loukkaantumisjaksosta näinkin hyvin, ja siitä iso kiitos Robert Gäddalle, joka toimi molempien joukkueiden valmennustiimissä,

Turnausta ajatellen meillä on koossa on iskukykyinen joukkue ja laadukas valmennustiimi. Kyseessä on hieno, kauden päättävä tapahtuma, joka on samalla myös joukkueen viimeinen jalkapallotapahtuma ennen B-juniori-ikään siirtymistä. Kannattaa siis ehdottomasti seurata hienon joukkueen turnausmatkaa joko paikan päältä tai etänä, Neuvonen päättää.

VJS:n alkulohkovastustajista FC Lahti ja KäPa ovat tuttuja vastustajia Etelän liigasta, jossa molemmat joukkueet olivat mitalisarjassa (Lahti 2., KäPa 6.). Sarjassa VJS pelasi FC Lahden kanssa tasan 1-1 ja voitti KäPan numeroin 2-0. OLS on puolestaan Pohjoisen liigan 3. ja hieman tuntemattomampi ryhmä.

Turnaukseen lähtee 2 mv + 18 pelaajan ryhmä ja valmennustiimi, jossa Neuvosen lisäksi mukana ovat Kimmo Eronen, maalivahtivalmennuksesta ja fyysisestä valmennuksesta vastaava Ville Silfverberg sekä videoanalyytikon tehtäviä hoitava Mikko Ojaniemi.

Etäkannattajia palvelee Aamulehti, joka lähettää kaikki turnauksen ottelut lähetetään suorana Aamulehden sivuilla osoitteessa www.aamulehti.fi/live. Lähetykset näkyvät ainoastaan Aamulehden tilaajille, mutta jos et ole vielä tilaaja, voi tilauksen tehdä helposti ja kokeilukuukausi maksaa ainoastaan yhden euron.

Turnauksen muut tiedot, joukkueet ja tulospalvelun löydätte puolestaan täältä.