VJS 2011-syntyneiden ikäluokka: Jalkapallotaitoja, harjoitusrutiinien opettelua ja kentän ylitse lentävien lentokoneiden ihmettelyä

Puoli vuotta. Se on pitkä aika. Tai sitten lyhyt. Riippuu, mistä kulmasta asiaa tarkastelee. VJS:n 6-vuotiaiden tyttöjen ja poikien joukkueiden jalkapalloharjoitukset ovat olleet käynnissä nyt lähes puolen vuoden ajan ja sinä aikana on harjoittelun rutiinit jo saatu hyvin haltuun. Kesken pelitapahtuman kentän ylitse lentävien lentokoneiden ihasteluun on 6-vuotiailla kuitenkin aina aikaa.

Huhtikuussa VJS käynnisti 6-vuotiaiden ikäluokan jalkapallojoukkuetoiminnan, vuorossa oli 2011-syntyneet pojat ja tytöt. Ensimmäisellä harjoituskerralla paikalla oli mukana noin 15 tyttöä ja 60 poikaa. Puolen vuoden aikana mukaan on tullut uusia pelaajia ja osa pelaajista on jo ehtinyt kokeilun jälkeen lopettamaankin harrastuksen. Tämä on 6-vuotiaiden kohdalla luonnollista, sillä vain kokeilemalla voi löytää sen itselleen tärkeän lajin. Iso osa keväällä mukaan tulleista on kuitenkin pysynyt harrastuksessa mukana ja mikä hienointa, uusia pelaajia tulee mukaan edelleen. Keväästä alkaen harjoitukset ovat pyörineet kahden treenikerran syklillä: keskiviikkoisin on harjoiteltu Aktia Areena-hallissa ja lauantaisin pelattu pienpelejä ulkotekonurmella Myyrmäessä.

-Joukkueen toiminnan osalta on tärkeää, että treeneihin olisi aina mukava tulla. Olemme tehneet paljon futisleikkejä ja -tehtäviä, joissa ajatuksena on perustaitojen oppiminen. Pelaamalla opitaan löytämään kentältä kaveri ja saamaan syöttöjä kohdilleen. Sääntöjä kerrataan ja pelistä tytöt oppivat koko ajan lisää, kertoo 2011-syntyneiden tyttöjen vastuuvalmentaja Tapio. – Välillä ulkokentällä keskittyminen saattaa herpaantua, kun lentokone lentää kentän yli, mutta ei se niin vakavaa ole, tyttöjen vastuuvalmentaja nauraa.

2011-syntyneiden poikien ikäluokka harjoittelee keskiviikkotreeneissä tunnin välein alkavissa kahdessa eri ryhmäjaossa, sillä poikia on ikäluokassa yli 80. – Harjoituksissa on viikolla keskitytty harjoittelemaan pallon käsittelyä, pallon kuljettamista, käännöksiä ja pysähdyksiä molemmilla jaloilla, opeteltu laukaisemaan palloa molemmilla jaloilla. Pojat ovat tykänneet myös pelata paljon 1v1 ja 2v2 pelejä, jossa pääsee taistelemaan pallosta kaverin kanssa. Viikonlopun treeneissä on ensisijaisesti pelattu pienpelejä ja saatu näin pelaaminen tutuksi, kertoo poikien ikäluokan vastuuvalmentaja Patrick ”Paddy” O`Shaughnessy. Harjoituspelejä on saatu jo järjestymään myös. Pojat ovat pelanneet lauantain pelivuorolla jo mm. FC Kasiysiä ja FC Honkaa vastaan. – Pojat ovat kehittyneet huimasti lyhyen ajan sisällä ja tekemisen taso on ollut harjoituksissa hyvää. Pelaajat ovat nuoresta iästään huolimatta todella tunnollisia ja halukkaita oppimaan uusia asioita, Paddy iloitsee.

Jalkapallokausi vaihtuu vuosittain marraskuussa (jalkapallokausi on vuosittain 1.11.-30.10), jolloin siirrytään uusiin harjoitusaikoihin koko seuran osalta. Harjoitusvuorojen suunnittelu on koko seuran osalta vielä osittain kesken, mutta seuran nuorimman ikäluokan osalta treenien pääpaino talven harjoitteluolosuhteissa on Aktia Areenan sisähallissa. – Olosuhteet ja valmennus ovat avainasemassa siinä, että voimme ottaa mukaan koko ajan uusia pelaajia ja tarjota laadukasta harjoittelua mukavissa talviolosuhteissakin, kertoo VJS:n kehityskoordinaattori Hilkka Pelander.

Uudet pelaajat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan milloin tahansa kauden aikana. 2011-syntyneet tytöt ja pojat harjoittelevat omina joukkueinaan.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen:
2011-syntyneet pojat: www.vjs.fi/p2011
2011-syntyneet tytöt: www.vjs.fi/t2011

Talvikauden harjoitusajat selviävät lähiviikkojen aikana (vko 39-40).

Lisätietoa kaudesta 2017-2018 kaikkien VJS-joukkueiden osalta: https://vanha.vjs.fi/metodi/kausi1718/