Koulufutisvierailut: seuran ja koulun välisellä yhteistyöllä kipinää jalkapalloliikuntaan

VJS kiertää tänäkin vuonna päätoiminta-alueensa ala-asteita ja järjestää jalkapalloliikuntatuokioita oppilaille. Kipinä lajiin voi syntyä tutussa ympäristössä palloiluleikkien kautta – vaikkapa kesken koulupäivän.

Päiväkodin, koulun ja jalkapalloseuran yhteistyö on jo vakiintunut toimintatapa useilla alueilla. Jalkapallolajin osalta yhteistyöhön on myös vahva tuki lajiliitolta paikallisorganisaatioineen, joiden tuella vierailuilla voidaan jakaa myös jalkapalloja koulujen käyttöön. Tänä syksynä VJS kiertää oman alueensa ala-asteita ja järjestää jalkapalloliikuntatuokioita erityisesti 1-luokkalaisille. Sopiva paikka jalkapalloliikuntaan löytyy useimmiten aivan koulun omalta lähikentältä tai lyhyen kävelymatkan päässä sijaitsevalta jalkapallokentältä. Talvella lajiesittely sujuu joukkuelajina hyvin myös koulun liikuntasalissa – kerrallaan vaikka koko 20-hengen luokalle.

-Jalkapalloliikuntatuokioita pyrimme järjestämään säännöllisesti omien resurssiemme mukaan. Ensisijaisena kohderyhmänä meillä on tänä syksynä ollut 1-luokkalaiset, joista moni etsii vielä itselleen sopivaa harrastusta, kertoo VJS:n kehityskoordinaattori Hilkka Pelander. -Koulun aloittamisvaihe on usein hetki, jolloin harrastuksen aloittaminen tulee ajankohtaiseksi, jos omaa lajia tai muuta harrastusta ei vielä aiemmin ole löytynyt, hän jatkaa. -Lajiesittelyt kouluissa ja päiväkodeissa ovat yksi osa sitä toimintaa, jolla osaltamme pyrimme lisäämään lasten liikuntaa ja tuomaan jalkapallolajia esille. Toki se on myös hyvä tapa esitellä hienoa lajia ja VJS:n toimintaa ja saada näin uusia pelaajia mukaan toimintaamme, Pelander jatkaa. -Kipinä jalkapalloon voi syntyä milloin vain, vaikka kesken koulupäivän ja se kipinä voi muuttua tärkeäksi harrastukseksi, joka jatkuu läpi elämän.

VJS tekee lajiesittelyjen osalta yhteistyötä omalla päätoiminta-alueellaan Länsi-Vantaan alueen koulujen ja päiväkotien kanssa ympäri vuoden. Erityisesti keväällä VJS:n painopiste on päiväkotifutiksessa, jolloin päiväkotikierrosten lisäksi järjestetään FutisHulaBaloo-turnaustapahtuma alueen päiväkotien 5-6-vuotiaille. Syksyllä painopiste on ollut koulufutiksessa, jolloin liikuntatuokioiden merkeissä vieraillaan ala-asteilla. -Liikuntatuokion järjestämisesessä on koululaisten liikunnan järjestämisen lisäksi tärkeää samalla myös innostaa luokanopettajia ja tuoda heille koulutettujen ohjaajien avulla hyviä ja helppoja käytännön vinkkejä siitä, miten he voivat jalkapalloliikuntaa toteuttaa kouluilla niin välituntiliikuntana kuin liikuntatunneillakin, kehityskoordinaattori kertoo. -Joukkuelajina jalkapallo toimii hyvänä välineenä mm. uuden luokan ryhmäytymisen edistämisessä, hän jatkaa.

VJS on vieraillut ja sopinut liikuntatuokioista tänäkin syksynä jalkapalloliikunnan merkeissä ainakin Uomarinteen, Variston, Ylästön, Pähkinärinteen sekä Aurinkokiven kouluilla, joissa kaikissa on ollut mukana useita luokkia ryhmittäin. Lisäksi VJS on tänä vuonna mukana Vantaan liikuntatoimen koordinoimissa koululaisten lajiesittelytapahtumissa, kuten toukokuun Kokeile liikuntaa-tapahtumassa ja syyskuun School Action Day-tapahtumassa. -Upea fiilis kouluvierailuista tulee, kun näkee, kuinka jokin luokka jää liikuntatuokion jälkeen innoissaan omatoimisesti jatkamaan pelejä lahjaksi saamallaan pallolla, Pelander iloitsee.

 

Mukaan jalkapalloharrastukseen? Lisätietoa:

www.vjs.fi -> uudet pelaajat