Harrastamisen tuen hakupäätökset tehty – tukea yhteensä noin 16 000 eurolla

Tuemme Vantaan Jalkapalloseurassa säännöllisessä harrastustoiminnassa mukana olevia, harrastusmaksujen kanssa kamppailevia perheitä Harrastamisen tuella. Tukipäätökset jaksolle 1.11.2023-31.5.2024 on nyt tehty.

Harrastamisen tuki on seurassamme tärkeä osa yhteisömme toimintaa, minkä puolesta puhuu myös missiomme Jalkapalloyhteisö sinulle. Jalkapallon harrastamisen tulisi olla mahdollista kaikille, riippumatta harrastajan taloudellisesta tilanteesta.

Vantaan Jalkapalloseurassa olemme pitkään tukeneet perheiden lasten harrastamista järjestämällä kahdesti kaudessa tukihaun, jonka perusteella olemme jakaneet tukea harrastusten kuluihin seuraavalle puolivuotiskaudelle.

TUEN KYSYNTÄ JATKAA KASVAMISTAAN

Harrastamisen tuen hakemuksia tuli juuri päättyneellä hakujaksolla melkein 70 kappaletta. Tukea on myönnetty 64 harrastajalle, ja tukirahaa myönnetään 16 123,45 euron edestä. Harrastamisen tuen kysynnän sekä jaettavan määrärahan kasvun takia on jaettava tukisumma kasvanut.

– Totta kai kasvanut hakijamäärä kertoo perheiden kasvavista haasteista harrastamisen kustannusten kanssa. Nyt pystymme tarjoamaan perheille konkreettista tukea ja olemme askeleen lähempänä tavoitettamme, että yksikään harrastaja ei joutuisi lopettamaan harrastustaan kustannusten takia, toiminnanjohtajamme Janne Bruun kertoo.

AVUSTUKSET JA SPONSORIT TUEN MAHDOLLISTAJINA

Harrastamisen tuen mahdollistavat seuran saamat avustukset sekä tukisponsorit. Suurimpina tukisponsoreina ovat seuran pääyhteistyökumppanit Nike ja Stadium. Muita tukijoitamme ovat tällä hetkellä Jalkapallo-Säätiö, Urlus-säätiö, H&A Siivouspalvelu, Lauran Kaffila ja Konsulttiverkko.

Sponsoreiden ja avustusten rooli harrastamisen tuen maksussa on täysin korvaamaton. Tämän vuoksi jaettavan tuen määrä ei pysy vakiona, vaan saattaa vaihdella kausittain.

– Tällä hetkellä meillä on hyvä tilanne, mutta varainhankinta tähän tarkoitukseen on taukoamatonta, sillä seuraava jakso täytyy taas jotenkin rahoittaa, sanoo Bruun ja jatkaa:

– Harrastamisen tuki on ylivoimaisesti keskeisin varainhankinnan kohde, johon teemme yhdistyksen puolella myyntiä ja muuta varainhankintaa. Hienoa, että olemme löytäneet eri yrityksiä ja tukijoita tämän tuen mahdollistajiksi, Bruun sanoo.

TUEN HAKEMINEN MAHDOLLISTA MYÖS HAKUAIKOJEN ULKOPUOLELLA

Vaikka harrastamisen tuen yhteishakujakso on nyt päättynyt, tukea voi hakea edelleen loppukauden ajan.

Mikäli perheessä on haasteita harrastamisen kustannusten kanssa, perhe voi lähettää vapaamuotoisen hakemuksen seuran toiminnanjohtajalle sähköpostitse ja toimittaa sen tueksi perheen tulotason todentavat liitteet.

– Hakujaksoilla tulleisiin hakemuksiin pystymme tiukassa tilanteessa suhteuttamaan jaettavana olevat määrärahat, jolloin tuki on kaikille hakeneille ja kriteerit täyttävillä hakijoille mahdollinen, Bruun muistuttaa.

Lisätietoja löytyy Harrastamisen tuki -sivuilta