PU11/Punainen kovassa seurassa Sisiliassa

PU11/Punainen matkusti Sisiliaan ja osallistui pääsisäisenä Sicily Football Cupiin. Turnauksessa oli kansainvälinen tunnelma ja mukana kovatasoisia joukkueita useasta eri maasta. Joukkue saavutti kovassa seurassa paikan yhdeksän parhaan joukosta. VJS:n taakse tulostaulukossa jäivät mm. tunnetut Italialaiset seurat Frosinone ja Reggina.

Alkulohkossa VJS kohtasi sisilialaisia ja maltalaisia joukkueita, minkä lisäksi herkkupalana odotti Lazion kohtaaminen. VJS sai turnaukseen loistavan startin onnistumalla voittamaan kolme ensimmäistä alkulohkopeliä, minkä jälkeen lähdettiin alkulohkon kärkikamppailuun Laziota vastaan. Roomalaiset osoittautuivat odotetun vaikeaksi vastustajaksi, ja veivät voiton 1-5 sekä lopulta lohkovoiton.

VJS:n alkulohkon viimeisessä pelissä panokset olivat kovat: ottelu sisilialaista lohkon sijalla kolme ollutta Academy Panormusta vastaan ratkaisisi, kumpi joukkueista etenisi yhdeksän parhaan joukkoon. Ottelu oli tunnelmaltaan kiihkeä ja eteni pitkälle toiselle puoliajalle jännittävissä 1-1 lukemissa, kunnes VJS:n hyökkääjä Oliver Ahlgren onnistui viemään vantaalaiset johtoon tarkalla vasemman jalan laukauksellaan. Pian tämän jälkeen VJS:n kärkipelaaja Eemeli Viitala oli ensimmäisenä maalin edessä erikoistilanteen jälkitilanteessa, ja muutti lukemiksi 3-1, mikä jäi myös ottelun lopputulokseksi. Riemastuttava voitto VJS:lle mikä varmisti lohkon kakkossijan ja paikan yhdeksän parhaan joukkoon.

Ratkaisupelit pelattiin kolmen joukkueen jatkolohkoissa, joista jokaisen lohkon voittaja pääsisi kamppailemaan turnauksen mestaruudesta. VJS:n vastustajiksi tulivat romanialainen Juniorul Bucarest sekä italialaisen Serie B-seuran Cagliarin juniorijoukkue.

Länsi-Vantaan Ylpeys lähti ennakkoluulottomasti taistelemaan finaalipaikasta, ja onnistui järkyttämään avausottelussa Romanialaista vastustajaansa menemällä 1-0 johtoon loistavasti onnistuneen prässin ansiosta. VJS oli jo lähellä voittoa mutta Bucarest onnistui tasoituksessaan viime hetkillä kun kaukaa annettu vapaapotku pomppi epäonnisesti VJS:n erinomaisesti turnauksessa torjuneen maalivahti Aderayo Quadrin vartioimaan maaliin. 1-1-tuloksella oli kuitenkin edelleen mahdollisuudet finaaleihin voittamalla Cagliarin. VJS teki parhaansa ja taisteli kunniakkaasti, mutta Cagliari eteni kuitenkin vastustamattomasti 0-2 voittoon ja marssi finaalipeleihin.

Valmennus tyytyväinen tulokseen ja turnaukseen

Joukkueen valmennus, vastuuvalmentaja Väinö Kuosmasen johdolla oli tyytyväinen joukkueen edesottamuksiin ja turnauksen antiin:

– Paikka yhdeksän parhaan joukossa on hieno saavutus mistä voimme olla ylpeitä. Jo alkusarjassa pelien intensiteetti ja tunnelma katsomossa oli ajoittain sellaista, mitä emme olo kokeneet Suomessa. Olimme useammassa pelissä todella kovan paineen alla ja vastustajat pystyivät laittamaan meidät todella tiukoille, mutta pystyimme kääntämään monta tasaista peliä voitoiksi. Pelaajat todella osoittivat, että heidän päänsä kestää kovissa paikoissa!

Myös jalkapallokulttuurissa huomasi Kuosmasen mukaan eroa suomalaiseen futiskulttuuriin:

– Turnauksessa kiinnitti huomiota, millä tavalla pelaajat ja yleisö heittäytyivät pelille. Kaikesta näki että olemme maassa, jossa jalkapallon merkitys on iso. Iso kiitos omille faneillemme, joiden antama tuki oli fantastista! Pääsimme ottamaan mittaa huippujoukkueista, ja saimme mittaamattoman arvokasta oppia tulevaan harjoitteluun. Emme lähteneet yhteenkään peliin nöyristelemään, vaan taistelemaan voitoista, mitä teimme loppuun saakka. Pelillisesti turnauksen pieni kenttä sekä hieman erikoiset säännöt antoivat oman mausteensa, mutta hallitsimme nämä haasteet hienosti. Aktiivinen prässimme sekä vaaralliset erikoistilanteemme aiheuttivat vastustajille hankaluuksia, mihin voimme olla tyytyväisiä.

VJS:n ottelut turnauksessa:

VJS – Jonia Calcio 4-2
Kirkop United (Malta) – VJS 0-8
Valletta FC (Malta) – VJS 1-2
Lazio – VJS 5-1
VJS – Academy Panormus 4-2

VJS – Juniorul Bucarest (Romania) 1-1
Cagliari – VJS 2-0

Kuvia turnauksesta