PU20 vahvassa vireessä – ”Prosessi laadukkaasta arjesta tuottaa tulosta”

Alle 20-vuotiaiden poikien joukkueemme on aloittanut SM-karsinnan vahvasti ja sarjan puolivälissä joukkue johtaa sarjaa. Kymmenen joukkueen sarjasta lopulta viisi parasta saa suoran paikan syyskauden SM-sarjaan.

Joukkue KuPS-ottleun jälkeen. Kuva: Sirpa Iikkola.

Joukkueen menestys ei ole sattumaa, vaan seuran ja joukkueen pitkän prosessin hedelmiä. Joukkueella on takanaan laadukas pre-season ja monella pelaajalla vahva seuramme junioripolku.

Joukkueella oli todella hyvä pre-season. Pystyimme harjoittelemaan laadukkaasti ja terveenä isolla ryhmällä. Yhteistyö M1 joukkueen kanssa on toiminut hyvin marraskuusta alkaen, toteaa joukkueen vastuuvalmentaja Marko Johansson ja jatkaa:

Joukkueen runko on pysynyt kasassa viime kaudesta ja on todella motivoitunut harjoittelemaan. PU17 ryhmästä nousi laadukkaita pelaajia vahvistamaan ryhmää entisestään. Huomioitavaa on myös, että näillä pelaajilla on suurimmalla osalla VJS-polku kuljettuna.

Joukkueen viime kaudella aloitettu prosessi laadukkaasta arjesta on alkanut Johanssonin mukaan tuottamaan tulosta ja joukkueen peli-identiteetti on kirkastunut uusille pelaajille, minkä myötä yhtenäisyys näkyy kentällä ja sen ulkopuolella.

Karsinta puolivälissä – ainoana tavoitteena pääsy SM-sarjaan

P20 SM-karsinta pelataan kahdessa 10 joukkueen lohkossa kaksinkertaisena sarjana. Molemmista lohkoista lohkojen viisi parasta jatkavat syksyn SM-sarjaan. Lohkojen 6. sijoittuneet karsivat P20 Ykkösen kevään lohkovoittajien kanssa kahdesta paikasta SM-sarjaan. Otteluiden voittajat pääsevät SM-sarjaan ja häviäjät syksyksi P20 Ykköseen.

Lohkoissa 7. ja huonommin sijoittuneet putoavat syksyksi P20 Ykköseen.

SM-sarjaan jaetaan lähtöpisteitä molempien SM-karsintasarjalohkojen sijoitusten perusteella molempien lohkojen kolmelle parhaalle 3p-2p-1p.

Pelaajat ovat asettaneet tavoitteeksi sijoittua SM-karsinnassa top-3:een, joten sen myötä motivaatio tekemiseen on säilynyt viikosta toiseen, Johansson kertoo.

Ensimmäisestä yhdeksästä ottelustaan joukkue on saavuttanut viisi voittoa, pelannut kolmesti tasan ja hävinnyt vain kerran.

Alkukaudesta saimme tärkeitä voittoja, vaikka peli ei näyttänyt vielä valmiilta. Pelaaminen on parantunut, joten prosessi on sen osalta edennyt oikeaan suuntaan, Johansson tiivistää alkukauden.

Myös pelaajat ovat tyytyväisiä joukkueensa suoritukseen ja tekemiseen arjessa.

Hyvin mennyt pre season on näkynyt myös alkukauden peleissä. Treenien taso ollut korkealla ja ollut hyvä tekemisen meininki, jokainen puskee jokaista eteenpäin. Pelitapa sopii pelaajille, josta voi valmennukselle nostaa hattua. Myös joukkueen taso on tasainen ja vaihdosta voi laittaa ketä vaan kentälle eikä pelintaso laske silti. Loppukauden tavoitteita on saada lähtöpisteitä SM-sarjaan ja SM-sarjassa mahdollisimman korkea sijoitus, toteavat joukkueen kapteenisto Taavi Taalikka, Samuel Salmi, Henrik Kaitera, Oskari Blommendahl ja Eelis Pulkkinen toteavat yhteen ääneen.

Kuinka toisella karsintasarjapuoliskolla lopulta käy, se selviää kesäkuun 18:een päivään mennessä.

Seuraavan kerran sarjakärjen tason mittaa sarjakakkonen Kuopion Palloseura. Ottelu pelataan Aktia Areenalla lauantaina 1.4. klo 18:00 alkaen.

PU20-karsintasarjan sarjatilannetta, tuloksia ja tulevia otteluita voit seurata Palloliiton tulospalvelussa.