Kausi 2021-2022 paketoitiin upeassa yhteisötapahtumassa

Yli 500 VJS:läistä oli koolla lauantaina Aktia Areenalla, kun seuran kausijuhlaa vietettiin. Kauden palkitsemistilaisuuden lisäksi päivään mahtui Stadiumin järjestämä Nike-peliasusovitus sekä ensi kertaa järjestetty, huikea läpimurron tehnyt VJS Cup.

Oma hallimme Aktia Areena kokosi lauantaina yhteen ison joukon seuraväkeämme, kun kauden 2021-2022 kausijuhlaa vietettiin pitkästä aikaa sisätiloissa.

Päivän aloitti Stadiumin järjestämä Nike-peliasusovitus, joka aamuyhdeksästä saakka tarjosi seuramme pelaajille mahdollisuuden sovittaa ja hypistellä tulevien vuosien peliasuja. Kiirettä riitti Stadiumin henkilöstöllä, kun sadat pelaajamme kävivät pisteellä tutustumassa tuleviin upeisiin peliasuihin.

VJS Cup – Pelaamisen riemua käänteisin roolein

Päivän runkona oli vaatesovituksen lisäksi ensimmäistä kertaa järjestetty, mutta välittömästi läpilyönyt VJS Cup.

VJS Cup on turnaus, jossa vastakkain pelaavat seuramme joukkueet. Mutta nyt kentällä kisailivatkin joukkueen toimihenkilöt ja vanhemmat pelaajien vastatessa valmennuksesta ja kannustuksesta. Alkulämmöt vedettiin pelaajien ohjaamana ja taisi siellä fläppitaulukin tulla kassista esille, kun aikuisia piti vähän opastaa.

Mukana oli kaikkiaan 18 joukkuetta, jotka pelasivat aamupäivän aikana ensin alkulohkot ja iltapäivällä, palkitsemistilaisuuden jälkeen, cup-muotoiset pudotuspelit.

Lopulta loppuottelussa oli jäljellä kaksi turnauksen parasta joukkuetta, VJS/U7 Vantaankoski ja VJS/PU13-1, joista kiertopokaalin ensimmäisen kiinnityksen sai, vasta rangaistuspotkukilpailujen jälkeen, VJS/PU13-1. Pokaali nosti ilmaan joukkueen kapteenina toiminut, joukkueen valmentaja ja miesten edustusjoukkueessa päättyneellä kaudella pelannut Ayyub Achenchab joukkueenjohtaja Johanna Isakssonin myhäillessä vieressä.

VJS Cupin tulokset löytyvät Torneopal-palvelusta.

Palkitsemistilaisuudessa palkittiin kauden parhaat – Sirpa Iikkolasta seuran ensimmäinen emeritajoukkueenjohtaja

Päivän puolivälin kohokohtana oli palkitsemistilaisuus, jossa palkittiin sekä joukkueiden, että seuran valitsemia kaudella 2021-2022 ansioituneita pelaajia ja toimihenkilöitä.

Tilaisuuden aluksi seuran alle 9-vuotiaat kävivät pokkaamassa kausimuistomitalit, minkä jälkeen kustakin joukkueesta 9-vuotiaista aikuisten harrasteryhmiin palkittiin kauden kehittyjät ja urheilijat. Satakunta pelaajaa palkittiin ansaitusti ja varmasti useampiakin palkintoja olisi helposti pystynyt perustelemaan jaettavan.

Tilaisuuden lopuksi seura palkitsi päättyneen kauden ansioista henkilöitä, joiden toimet päättyneen kauden aikana olivat erottuneet erityisen positiivisesti edukseen.

Vuoden vapaaehtoisia palkittiin neljä, kun Mari Liikanen, Petra Sainio, Riikka Helmann ja Tomas Lehtinen saivat tällä erää käydä pokkaamassa palkintopokaalit ja Wanda’sin lahjakortit.

Vuoden vapaaehtoisten jälkeen koettiin kenties seremonian tunteellisin hetki, kun seurassa vuosikausien ajan joukkueenjohtajana ja monissa muissa seuran tehtävissä vapaaehtoisena toiminut Sirpa Iikkola nimettiin seuran ensimmäiseksi emeritajoukkueenjohtajaksi.

Toinen erityispalkinto palkinto jaettiin Vuoden seurakulttuuriteosta, minkä huomionosoituksen ja seuran fanihuivit kävivät itseoikeutetusti pokkaamassa edustusjoukkueiden otteluissa mahtavaa ääntä ja fanikulttuuria ylläpitäneet VJS Ultrat.

Vapaaehtoistoimijoiden muistamisen jälkeen palkintoja kävivät pokkaamassa valmentajat, joista palkittiin vuoden valmentajat sekä pienten kenttien, että isojen kenttien kategorioissa.

Pienten kenttien vuoden valmentajiksi valittiin upeaa menestystä TU11-joukkueensa kanssa saavuttanut Jukka Kivinen sekä kahden VJS/Valkoisten ikäluokan kanssa upeaa työtä tehnyt Markus Törmä. Isojen kenttien kategoriassa palkinnot löysivät upeaa pelaajakehitystyötä tehneiden Emilia Seppälän ja Toni Räisänen palkintokaappeihin.

Tilaisuuden viimeiset palkinnot menivät toiminnan keskiöön – pelaajille. Pienten kenttien kategoriassa vuoden pelaajiksi valittiin Aaron Koivisto ja Martta Keskisarja, ja isojen kenttien kategoriassa maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Ella Timonen sekä miesten edustusjoukkueen avauskokoonpanoon murtautunut Matias Syrjäläinen.

Kauden pelaajana pakittiin Juhani Ojala -kiertopalkinnolla miesten edustusjoukkueen avainpelaaja ja parasmaalintekijä Karim Jmaali.

Palkitut kategorioittain

Lapsiurheiluvaihe 1

U6, U7, PU8 ja TU8-9 palkittiin kausimitalilla upeasta kaudesta ja kehittymisestä kauden aikana.

PU9/Valkoinen
– Vuoden kehittyjä: Noel Lempinen
– Vuoden urheilija: Joona Laukkanen

PU9/Punainen
– Vuoden kehittyjä: Juuso Suominen, Lauri Teitto & Benjamin Rannisto
– Vuoden urheilija: Ippo Aaltonen, Vilppu Ahola, Jesper Ruohonen

Lapsiurheiluvaihe 2

TU10
– Vuoden kehittyjä: Nita Tolppola, Ellinoora Ekola, Maria Tähtinen
– Vuoden urheilijat: Lotta Hassinen, Julia Lähdesniemi, Ellen Malmi

PU10/Valkoinen:
– Vuoden kehittyjä: Touko Sauramo, Elias Leinonen, Alexander Sildam
– Vuoden urheilija: Eelis Tuukkanen, Benjamin Johansson, Luca Lindberg

PU10/Punainen:
– Vuoden kehittyjä: Diar Jetullahu, Noel Karvinen
– Vuoden urheilija: Nico Höckert, Akseli Korpivaara

TU11:
– Vuoden kehittyjät: Veera Soininen, Sanni Nevalainen, Aada Jyvä
– Vuoden urheilijat: Mira Kinnunen, Saimi Huhtamäki, Olivia Aaltonen

PU11/Valkoinen:
– Vuoden kehittyjät: Halil Gunes, Arttu Villikainen
– Vuoden urheilijat: Niklas Lindroth, Lenni Karumaa

PU11/Punainen:
– Vuoden kehittyjät: Aaro Sipola, Leo Tamminen
– Vuoden urheilijat: Ayisi Kwaku Asare Bempong, Niko Terho

PU12/Valkoinen:
– Vuoden kehittyjät: Dion Kuci, Thmas Hylton, Henry Toomeoja
– Vuoden urheilija: Maxi Pöllänen, Kasperi Pulkka, Sampo Kiiskinen

PU12/Punainen:
– Vuoden kehittyjät: Aku Kiiskinen, Ramiar Bakr
– Vuoden urheilijat: Miro Sillman, Felix Rautio

Nuorisourheiluvaihe

TU12-13/Valkoinen:
– Vuoden kehittyjä: Matilda Miettinen
– Vuoden urheilija: Grete-Liis Juhkam

TU12-13/1:
– Vuoden kehittyjä: Mea Pannula
– Vuoden urheilija: Lilia Tuutti

PU13/Valkoinen:
– Vuoden kehittyjä: Chaisuk Sirasit
– Vuoden urheilija: Trolia Avelli Juan

PU13/1:
– Vuoden kehittyjä: Otava Eronen
– Vuoden urheilija: Alexander Lännberg

TU14-16/Valkoinen:
– Vuoden kehittyjä: Sara Syvärilä
– Vuoden urheilija: Iida Pirhonen

TU14/1:
– Vuoden kehittyjä: Kaisla Niinistö
– Vuoden urheilija: Anne Kattelus

PU14/Valkoinen:
– Vuoden kehittyjä: Roope Turunen
– Vuoden urheilija: Valtteri Sorvala

PU14/1:
– Vuoden kehittyjä: Patrick Pritchard
– Vuoden urheilija: Niilo Siren

PU15/Valkoinen:
– Vuoden kehittyjä: Ledion Jetullahu
– Vuoden urheilija: Ibrahim Elsayed

PU15/1:
– Vuoden kehittyjä: Erni Wikström
– Vuoden urheilija: Akseli Pallonen

Huippu-urheiluvaihe

PU16/Valkoinen:
– Vuoden kehittyjä: Joona Blom
– Vuoden urheilija: Ediz Kodrazi

PU16/1:
– Vuoden kehittyjä: Onni Aapro
– Vuoden urheilija: Joel Varis

PU17/Valkoinen:
– Vuoden kehittyjä: Adrian Gothoni
– Vuoden urheilija: Maksim Titov

PU17/1:
– Vuoden kehittyjä: Niklas Kangasmaa
– Vuoden urheilija: Matias Syrjäläinen

TU16-18/1:
– Vuoden kehittyjä: Tamnit Gill
– Vuoden urheilija: Kerttu Kiviniemi

PU20/Valkoinen:
– Vuoden kehittyjä: Miska Pitkänen
– Vuoden urheilija: Jonatan Dotto

PU20/1:
– Vuoden kehittyjä: Otto Gromoff
– Vuoden urheilija: Eemeli Myllö

Aikuisjoukkueet

VJS/KiPa:
– Vuoden kehittyjä: Birgitta Leisto
– Vuoden urheilija: Tii Särkelä

VJS/Miehet 7v7:
– Vuoden kehittyjä: Arjo Sillman
– Vuoden urheilija: Mikko Kääriäinen

VJS/Miehet 2:
– Vuoden kehittyjä: Aleksi Sormunen
– Vuoden urheilija: Kaarle Kainulainen

Vuoden vapaaehtoiset
Mari Liikanen
Esimerkillinen vapaaehtoistoimija, joka on kultaakin kalliimpi niin joukkueelle, kuin koko seurallekin. Toiminut U16/1 joukkueenjohtajana kahden kauden ajan.

Petra Sainio
Aktiivinen vapaaehtoistoimija TU13/1 joukkueessa, minkä lisäksi toiminut merkittävässä roolissa edustusjoukkueiden ottelutapahtumissa.

Riikka Hellman
Vuodesta toiseen väsymätöntä työtä nyt 13-vuotiaiden Valkoisen joukkueen kanssa. Helposti lähestyttävä, ystävällinen ja huolehtiva, taitava organisoija.

Tomas Lehtinen
Pitkä palvelus seuran ja tyttöpelaajien eteen päättyy, kun Tomas lopettaa joukkueenjohtajana. Ollut mukana valmentajana ja lopulta ”vain” joukkueenjohtajana huolehtien joukkueen parhaasta. Ikävä tulee, vaikka ”eläkevuodet” ovat enemmän kuin ansaitut.

Erikoispalkinto merkittävästä seuratyöstä

Sirpa Iikkola
Vuosikausien poikkeuksellisen merkittävästä panoksestaan joukkueen ja koko seuran eteen nimeämme seurahistorian ensimmäisen Emeritus joukkueenjohtajan. Sirpa Iikkolan panos 2005-syntyneiden poikien eteen on ollut käsittämätön merkittävä, minkä lisäksi Sirpa on kannatellut mm. seuran tapahtumien kioskitoimintaa. Aina ajatellut ”poikiensa” parasta ja säilyttänyt auttamisen halunsa tiukassakin paikassa.

Vuoden seurakulttuuriteko

VJS Ultras
VJS Ultras toi kaivattua ääntä ja elämään edustusjoukkueiden otteluiden katsomoihin koko kauden ajan. Tifot ja chantit olivat kuin Euro-kentiltä, kun Vantaan pojat pistiviät tuleemaan. Kannustus ei jäänyt vain kotikentälle, vaan ryhmä kävi myös Hämeenlinnassa esittelemässä seuramme kulttuuria hämäläiskatsomolle, kannustaen miesten edustusjoukkueen voittoon takaa-ajoasemasta.

Vuoden valmentajat, pieni kenttä:

Jukka Kivinen
Vankalla osaamisellaan ja kokemuksella johtanut 2011 tyttöjen joukkuetta. Jukka sai tämän kolmen peliryhmän joukkueen upeaan kehitykseen yhdessä mahtavan valmennustiimin kanssa. Erinomaisena osoituksena kehittymisestä on ollut joukkuetason menestys: seitsemän pokaalia viime kaudelta (mm. Stadi cup ja Helsinki cup).

Markus Törmä
Erittäin positiivisella asenteella johtanut 2010 ja 2011 poikien valkoisia joukkueita. Markus on saanut isot joukkueet toimiviksi kokonaisuuksiksi yhdessä osaavien valmennustiimien kanssa. Haluamme kiittää Markusta upeasta työstä seurassamme ja toivottaa menestystä opintoihin ja toivottavasti saamme sinun osaamisesi takaisin joku päivä.

Vuoden valmentajat, iso kenttä

Emilia Seppälä
Pitkään seurassa eriryhmiä valmentanut huipputyyppi otti haasteen kaudelle vastaan ja hyppäsi ensimmäistä kertaa tyttöjoukkueen vastuuvalmentajaksi. Otti ensimmäisestä tapahtumasta alkaen homman haltuunsa ja loi turvallisen, rennon ilmapiirin missä pelaajien on hyvä jalkapalloa harrastaa. Samalla loi toimivan valmennustiimiin, joka toimi yhdessä kitkattomasti tuoden hyvän lopputuloksen joukkueen harjoitteluun ja pelaamiseen. Eikä unohdeta panosta poikien PU14/valkoisen joukkueen valmennuksessa.

Toni Räisänen
Otti menneellä kaudella vastuulleen ensimmäisen huippu-urheiluvaiheen joukkueensa, kun vastasi PU16/1 joukkueen toiminnasta, joka on suhteellisen uusi joukkue seuran pelaajakehitystoiminnassa. Osoitti työllään, että PU16-ikäluokalle on todellinen paikkansa seuran pelaajapolussa. Hänen joukkueensa sijoittuivat B-poikien Ykkösen ja Kakkosen yläpuoliskolle ja moni pelaajista otti askeleita kohti tulevan kauden vaatimuksia PU17 SM-karsinnassa. Toni jättää seuramme nyt kauden vaihteessa ja toivomme hänelle kaikkea parasta. Ovi on auki paluulle, jos sen hetki joskus koittaa.

Vuoden pelaajat, pieni kenttä

Aaron Koivisto
Aaron on erittäin motivoitunut harjoittelija. Hän on tuttu näky futiskentillä hiomassa taitojaan niin ennen joukkueen harjoitusten alkua kuin vapaapäivinäänkin. Aaron oli erittäin tärkeä palanen viime kauden PU12 Punainen 1 -ryhmän pelaamista. Keskikentän keskeltä pelipaikan löytänyt Aaron on erinomainen pallon käsittelijä ja kuljettaja. Menneellä kaudella hän otti myös isoja steppejä puolustuspelaamisessaan, juoksumäärät ja työmoraali olivat pelistä riippumatta erittäin korkealla tasolla koko kauden ajan.

Martta Keskisarja
Martta on harjoitellut kauden aikana todella laadukkaasti ja pelannut sekä harjoitellut myös vuotta vanhempien kanssa. Martta on erittäin hyvä pelaamaan jalalla ja käyttänyt tätä ominaisuutta monipuolisesti. Lupaava maalivahdin alku on koko kauden esittänyt varmoja otteita tolppien välissä ollen joukkueen viimeinen lukko monessa pelissä.

Vuoden pelaajat, iso kenttä

Ella Timonen
Määrätietoinen harjoittelu useamman vuoden aikana kantoi hedelmää oikein kunnolla kauden aikana. Kantoi ykkösmaalivahdin vastuun pelaten kauden aikana käytännössä joukkueen kaikki pelit. Toimi esimerkillisesti myös kapteenina ja tätä kauttakin iso rooli joukkueessa. Joukkueen menestys ei jäänyt ainoaksi vaan pelasi keväällä hienon alueturnauksen ja sitä kautta nousi maajoukkuerinkiin kauden aikana.

Matias Syrjäläinen
Kypsyi kauden aikana pelillisesti, ja nousi kauden lopulla miesten joukkueen avauskokoonpanon pelaajaksi PU17/1 joukkueesta. Matias pystyy luovana keskikenttänä rakentamaan peliä loistavasti, tämän lisäksi hän kehittyi kauden aikana valtavasti puolustus- ja kamppailupelaamisessa.

Juhani Ojala -palkinto

Palkinto jaetaan vuoden parhaalle pelaajalle.

Karim Jmaali
Miesten edustusjoukkueen kapteenisto valitsi hänet vuoden ammattimaisimmaksi pelaajaksi joukkueessa ja, huolimatta mollivoittoisesta kaudesta joukkueena, Karim esiintyi lähes poikkeuksetta edukseen. Kentän ulkopuolella Karim osoitti kypsyyttä ja tiedosti vastuunsa joukkueen kokeneempana pelaajana ja oli tärkeä osa koko seurayhteisöä. Kentällä hän pelasi kenties parhaan kautensa ollen

Kausijuhla kuvina