Edustusjoukkueiden valmennustiimit nimetty

Pettymyksellisen kauden jälkeen molemmat edustusjoukkueemme putosivat sarjatasoja alemmaksi miesten hakiessa vauhtia ensi kaudella Kolmosesta ja naiset Kakkosesta. Miesten joukkue lähtee Tommi Ekmarkin komennossa joukkueen uudelleenrakennukseen. Naiset jatkavat Aku Jokisen komennossa.

Miesten joukkueessa Ekmark, joka toimii myös PU17/1-joukkueen valmennustiimissä, muodostaa valmennustiimin yhdessä Edward Finchin ja Ayoze Mentadon kanssa. Finch toimii seurassa myös huippu-urheiluvaiheen valmennuspäällikkönä ja Mentado myös naisten valmennustiimissä sekä seuran maalivahtivalmennuspäällikkönä.

– Molemmat edustusjoukkueet ovat kehittyneet suuresti viimeisten vuosien aikana, vaikka tuloksellisesti viime vuosi olikin heikko. Seura on vahvasti sitoutunut ottamaan seuraavat askeleet, jotta strategiset visiot pelaajakehityksellisesti sekä menestyksellisesti saavutettaisiin, kertoo huippu-urheiluvaiheen valmennuspäällikkö Finch, ja jatkaa:

– Jotta pystyisimme tarjoamaan pelaajille optimaalisen kasvuympäristön ammattilaisuuden kynnykselle, meidän tulee rakentaa kulttuuri ja ympäristö, jotka tukevat pelaajien kehittymistä. Aku on jo osoittanut kykynsä rakentaa tällaista ympäristöä ja Tommi omaa juuri oikeanlaisen näkemyksen ja osaamisen rakentaakseen vastaavaa myös miesten puolella.

Myös seuran urheilutoimenjohtaja Sebastian Söderholm on tyytyväinen Ekmarkin sopimukseen:

– Tommi on erittäin potentiaalinen ja mielenkiintoinen valmentaja, joka omaa nuoresta iästään huolimatta jo useiden vuosien kokemuksen aikuisten valmentamisesta Kakkosessa. Vakuutuin erityisesti Tommin intohimosta ja kokonaisvaltaisesta suhtautumisesta valmentamiseen ja uskon, että meillä on erittäin hyvät onnistumisen mahdollisuudet ottaa isoja askeleita kohti tavoitteitamme hänen johdollaan, toteaa seuramme urheilutoimenjohtaja Söderholm.

Tommi Ekmark – Mikkelistä Helsingin kautta Vantaalle

Pelaajaurallaan Ekmark on pelannut Mikkelin Pallo-Kissoissa mm. kolme kauden verran Kakkosta, kunnes 24-vuotiaana hänet valittiin Pallokissojen junioripäälliköksi, sekä A-nuorten valmentajaksi.

Heti seuraavana kautena hän siirtyi Pallo-Kissojen edustusjoukkueeseen päävastuuseen, minkä jälkeen hän siirtyi kahdeksi kaudeksi valmentamaan Atlantis FC:tä toimien ohessa mm. vuoden verran HIFK:n apuvalmentajana Veikkausliigassa.

Seuraamme hänet houkutteli seuran prosessi kehittää pelaajia sekä seuran toiminta yleisesti:

– VJS seurana kaikkine mahdollisuuksineen kuulosti alusta lähtien loistavalta vaihtoehdolta. Käymiemme keskusteluiden jälkeen olin yhä vakuuttuneempi siitä, että juuri VJS olisi minulle paras valinta tähän hetkeen, Ekmark kertoo silmin nähden innostuneena.

Ekmark odottaa kaudelta joukkueen kasvavan ja kehittyvän viikko viikolta.

– Kun päivittäinen tekeminen on tarpeeksi laadukkaalla tasolla, tiedän, että tulemme saavuttamaan tavoitteemme, Ekmark päättää ja toivottaa katsojat tervetulleiksi VJS:n peleihin toivoen pystyvänsä joukkueen kanssa tarjoamaan hienoja futisiltoja ja elämyksiä.

Myös naiset tähtäävät kokonaisvaltaiseen kehittymiseen ”Kaikilla tasoilla kautta seuraorganisaation on oltava parempia”

Pettymykseen päättyneen kauden jälkeen myös naiset tavoittelevat nopeaa nousua takaisin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Joukkue tähtää pelaajien arjen kokonaisvaltaiseen kehittymiseen, mikä on ainoa reitti pitkäjänteiselle kilpailulliselle menestykselle.

– Päättyneellä kaudella selkeät urheilulliset kehityskohteet liittyivät fyysisen suorituskyvyn kehittämiseen sekä peruspelaamisen valmiuksien edelleen jalostamiseen. Etenkin maalintekotilanteissa toimiminen sekä vastaavasti maalinestopelaaminen ovat niin ikään kehityskohteita tulevalle kaudelle. Arkitoiminnassa kentällä keskitytään edellä mainittujen lisäksi kilpailemisen taitojen kehittämiseen. Seurana meidän pitää pystyä hoitamaan joukkueen arkea tukevat toiminnot aiempaa laadukkaammin ja mahdollisuuksien mukaan tuoda mukaan uusia tukitoimintoja, jotka mahdollistavat pitkäjänteisen kehittymisen kohti kansallista kärkeä, Jokinen linjaa.

Suunnitteilla nopea bounce backiin

Seuran edustusjoukkuetoiminnoista vastaavan VJS Vantaa Oy:n toimitusjohtaja Ville Dahlman on niin ikään tyytyväinen uusiin vastuuvalmentajiin.

– Akun johdolla toimintakulttuuri on ottanut tarkoituksenmukaisen suunnan ja vaikean kauden jälkeen on hyvä, että saamme jatkuvuutta myös naistenjoukkueen kehittämisprosessiin. Tommi taas on nuori ja nälkäinen valmentaja, jolla on kuitenkin jo kokemusta miesten tasolta ja hänen myötään saamme myös uuden alun tavoitella kunnianhimoisia strategisia tavoitteitamme, Dahlman arvioi.

Edustusjoukkueiden toimintaympäristön kehittäminen on tulevan kauden kärkihankkeita, jolla tähdätään kehitykseen sekä kentällä, että kentän ulkopuolella kokonaisvaltaisesti.

– Urheilujohtomme on tehnyt Sebastianin ja ”Eddien” toimesta hyvät ja kokonaisuutta palvelevat valinnat, joilta on lupa odottaa nousujohteista kehitystä niin joukkueiden kuin yksilöiden kannalta, päättää Dahlman.

Lisätietoja:

Edward Finch
Huippu-urheiluvaiheen valmennuspäällikkö
Vantaan Jalkapalloseura
edward.finch@vanha.vjs.fi
044 550 7414

Ville Dahlman
Toimitusjohtaja
VJS Vantaa Oy
ville.dahlman@vanha.vjs.fi
044 235 2435