Kim Ekroos siirtyy kevään aikana uusien haasteiden pariin – Janne Bruunista VJS:n uusi toiminnanjohtaja

Kevät 2022 tuo mukanaan merkittäviä muutoksia Länsi-Vantaan ylpeyden johtoon, sillä Vantaan Jalkapalloseuran toiminnanjohtajana kesästä 2018 saakka toiminut Kim Ekroos siirtyy keväällä uuteen uravaiheeseen. Monia uudistuksia läpikäyneen, koronakriisinkin keskellä vahvasti eteenpäin kulkeneen VJS-laivan kipparina Ekroos näkee ajan myös tälle muutokselle olevan nyt otollinen, sillä seura on vakaassa ja hyvässä tilanteessa.

Uusi kausi on alkanut ja jo tässä vaiheessa voi sanoa, että tehdyt muutokset ovat vieneet meitä oikeaan suuntaan. Uusi strategia, uusi organisaatio ja uudet tekijät, uudistetut järjestelmät ja vakaa talous antavat hyvät eväät onnistumiselle ja menestykselle. Viilattavaakin on toki jo tullut ja tulee jatkossakin, sillä aina jotain on kesken ja aina on totta kai korjattavaa ja asioita, jotka voisivat ja joiden pitäisi olla paremmin, mutta näinhän se menee. Seura ei tule koskaan valmiiksi, eikä mikään muu ole pysyvää kuin muutos – ja meidän tapauksessamme myös kehitys.

Voidaan siis sanoa, että kaiken kaikkiaan seura on hyvässä tilanteessa, joten pitkän ja perusteellisen harkinnan kautta tulin siihen tulokseen, että nyt on myös hyvä ja oikea hetki käsillä sille, että uuteen prosessiin lähdetään uusilla voimilla. Draamaa tai dramatiikkaa päätöksen takaa ei löydy, vaan nyt aika on oikea. Tosin vielä ei ole aika hyvästeille, sillä työt jatkuvat vielä parin kuukauden ajan tässä roolissa, ja sen jälkeen seuraajaa perehdyttäessä, joten kiitosten ja hyvästien aika tulee myöhemmin, Ekroos avaa päätöksensä taustoja.

Tulevat muutokset ovat olleet seuran hallituksen tiedossa jo hyvän aikaa, antaen seuralle hyvät mahdollisuudet suunnitella siirtymäaikaa ja ennen kaikkea kriittisen tärkeää rekrytointiprosessia, joka onkin ollut käynnissä jo viime vuoden lopulta lähtien. Sopivaa kandidaattia on puheenjohtajiston johdolla haettu hiljaisen haun periaatteella, ja perinpohjainen prosessi on tuottanut toivotun lopputuloksen, kun seuran toiminnanjohtajan pestiin astuu Janne Bruun (tradenomi AMK).

Bruun siirtyy Vantaalle Hyvinkään Palloseuran toiminnanjohtajan tehtävästä, jota hän on hoitanut runsaan kahden vuoden ajan. Ennen nykyistä tointaan Bruun toimi kymmenen vuoden ajan Suomen Salibandyliitossa eri tehtävissä. Kaunis ympyrä sulkeutuu, kun Myyrmäessä VJS:n riveissä futisuransa aloittanut Bruun palaa huhtikuussa kotikonnuilleen, ottaen VJS-laivan komentoonsa.

Kävimme VJS:n kanssa läpi perusteellisen prosessin, jossa molemmat tutustuimme toisiimme tarkasti. Seuran strategia vakuutti minut suuresti ja koin tämän mahdollisuutena ja loogisena seuraavana steppinä, jollaisesta en voinut kieltäytyä. VJS on lisäksi ensimmäinen futisseurani ja Länsi-Vantaa minulle erittäin tuttu ympäristö Myyrmäessä ja Hämevaarassa varttuneena. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan ihmisiin ja rakentamaan heidän kanssaan hienoa tulevaisuutta vantaalaiselle futikselle, kuvaa Bruun tuntojaan sopimuksen varmistuttua.

Seuran kannalta ”kapulanvaihdon” ja koko siirtymäprosessin aikataulu on saatu rakennettua ideaalilla tavalla, sillä kausi on saatu käynnistettyä ja toisaalta uuden kauden alkuun on vielä aikaa, joten perehdyttämiselle ja seuraan tutustumiselle jää sopivasta tilaa ja aikaa. VJS:n puheenjohtaja Kaj Björkqvist onkin tyytyväinen, siihen, miten koko tilanne on saatu suunniteltua ja hoidettua hallitusti.

Kimin kerrottua hyvissä ajoin päätöksestään jatkaa uraansa kohti uusia haasteita, toiveemme seuran puolelta oli, että kun sitouduimme aloittamaan uuden toiminnanjohtajan hakuprosessin nopealla aikataululla, ehtivät valituksi tuleva uusi toiminnanjohtaja ja Kim suorittaa vastuiden vaihdon suunnitelmallisesti ja saattaen. Tämä suunnitelma on nyt Jannen allekirjoituksella edennyt seuraavaan vaiheeseen, kun Kim ja Janne aloittavat yhteisen prosessinsa lähiviikkoina.

Kimin jatkaessa uraansa toisaalla, joudumme luopumaan loistavasta ammattilaisesta ja ihmisestä, mutta samalla olemme onnistuneet rekrytoimaan monipuolisen kokemuksen ja vankan ammattitaidon omaavan Jannen jatkamaan toiminnanjohtajan vaativaa työtä seurassamme. Jannen tulo Vantaan Jalkapalloseuraan on – Jannen omia sanoja lainatakseni – luonnollinen askel suurempiin saappaisiin.

Vantaan Jalkapalloseura kiittää Kimiä hänen sitoutumisestaan ja vankasta roolista seuran kehitystyössä sekä toivottaa hänelle menestystä myös jatkossa. Samalla toivotamme Jannen tervetulleeksi tuomaan omannäköisen panoksensa Vantaalle.

VJS:n puheenjohtaja Kaj Björkqvist ja uusi toiminnanjohtaja (1.4. alkaen) Janne Bruun

Ekroos jatkaa tehtävässään maaliskuun loppuun saakka, jonka jälkeen on viemässä siirtymävaihetta saattaen loppuun. Toiminnanjohtajan tehtävät Bruun ottaa haltuunsa 1.4. alkaen. Tervetuloa osaksi #jalkapalloyhteisösinulle, Janne!

Lisätietoja:

Kaj Björkqvist
kaj.bjorkqvist@gmail.com
+358445383447

Kim Ekroos
kim.ekroos@vanha.vjs.fi
+358407336481