VJS Vantaa – Länsi-Vantaan ylpeyden edustusjoukkueiden uusi koti

Myyrmäessä on vuoden 2021 aikana kiirehditty hitaasti kohti parempaa tulevaisuutta myös edustusjoukkueiden osalta, kun lippulaivojen toimintaa on kehitetty seuran uuden strategian mukaisesti. Tärkeimmät askeleet on otettu, ja otetaan vastaisuudessakin, toki kentällä, mutta aiemmin uutisoidun mukaisesti myös taustaorganisaatiota on lähdetty vahvistamaan. Edustusjoukkueiden toimintaa ja taloutta, hallinnoi jatkossa VJS Vantaa Oy, jonka toimitusjohtajan saappaisiin saatiin HJS:n edustusjoukkuetoiminnasta yli kolme vuotta vastannut Ville Dahlman.

– VJS on iso seura, jolla on selkeä identiteetti ja hyvä maine. Seuralla on potentiaalia nousta edustusjoukkuetasolla korkeammalle, ja tämän eteen töitä taustoilla tehdään. Kangas on niin sanotusti tyhjä, mutta hiljalleen siihenkin on alkanut kuva piirtymään ja työ on päässyt käynnistymään. Tavoitteena on ottaa vakaita askeleita eteenpäin jo tulevan kauden aikana ja vahvistaa joukkueiden menestymisen edellytyksiä. Olen varma, että tulemme tässä onnistumaan, mutta kuten kentälläkin, myös sen ulkopuolella tämä on joukkuepeliä. Tarvitsemme koko upean seurayhteisön tukea, sillä vaikka edustusjoukkuetoiminto on nyt hallinnollisesti eriytetty, puhumme edelleen yhdestä seurasta – Vantaan Jalkapalloseurasta. Nyt meillä on erinomaiset mahdollisuudet tehdä VJS:sta ensimmäinen aidosti vantaalainen menestyjä – pitkällä pelillä, rauhallisesti vankkaa perustaa rakentaen, Dahlman maalailee.

Seuralle oli koko eriyttämisprosessin ajan selvää, että kun puhutaan edustusjoukkueista, puhutaan nimenomaan joukkueista monikossa. Mukana ovat niin naiset kuin miehetkin, ja tavoite on, että molemmilla joukkueilla on yhdenvertaiset edellytykset onnistua asetettujen tavoitteiden saavuttamisessa.

– Jo pestistä keskusteltaessa teroitettiin sitä, että pakettiin kuuluvat molemmat edustusjoukkueet ja niiden yhteisen taustaorganisaation rakentaminen. Tämä toimintatapa ja visio kulkee käsi kädessä seuran vision, mission ja arvojen kanssa, ja sitä on mielenkiintoista lähteä toteuttamaan. Olemme ensimmäisiä seuroja, joiden molemmat edustusjoukkueet ovat virallisesti saman katon alla, ja tämä näkyy paitsi konkreettisissa toimenpiteissä, myös muun muassa viestinnässä – uudet VJS Vantaa -somekanavamme avautuvat tänään, eikä niissä puhuta enää naisista tai miehistä – vaan Vantaa Jalkapalloseurasta ja sen edustusjoukkueista. Uudet edustusjoukkueiden verkkosivut avautuvat loppuvuoden aikana, viestintää ja graafista ilmettä yhtenäistetään. Pieniä, mutta suuria asioita, jotka tekevät työmme yhdenvertaisten edellytysten eteen näkyväksi, Dahlman jatkaa.

Jos taustaorganisaatiossa onkin tapahtunut muutoksia henkilöstössä, on joukkueiden valmennus pysynyt vastuuvalmentajien osalta samoissa vahvoissa näpeissä, joissa lippulaivojen ruorit olivat lopulta onnistuneen kauden päättyessäkin. Naiset jatkavat siis Pasi Hyyhön ja miehet Oskari Kujasen komennuksessa.

Hyyhö tavoittelee joukkueensa toiminnan kokonaisvaltaista kehittymistä, jonka myötä seuraavien steppien ottaminen olisi mahdollista.

– Tavoitteena on kehittää joukkueen päivittäisen arjen tasoa kohti kilpatoimintaa, joka mahdollistaisi pelaamisen ylimmällä sarjatasolla. Tällä tavoin pystyisimme tarjoamaan seuran pelaajille laadukkaan ympäristön kehittyä pelaajana läpi koko VJS:n pelaajakehitysputken aikuisuuteen asti.

Tarkemmin sanottuna arjessa halutaan kehittää erityisesti yksilöllisiä ja pelipaikan mukaisia ominaisuuksia, tukea urheilijana kokonaisvaltaista kehittymistä sekä luoda toimintaympäristöstä tavoitteellisen kilpajoukkueen mukainen.

Pelillisesti painotuksena on pelin kaikkien eri osa-alueiden, mutta erityisesti on koko joukkueen puolustuspelaamisen, viimeistelyn sekä tehokkaan hyökkäyspelin kehittäminen, Hyyhö kuvailee tulevan kauden askelmerkkejä.

Hyyhön valmennustiimi ei ole vielä täysin valmis, sillä paluun joukkueeseen tekevän Aku Jokisen lisäksi tiimiin haetaan vielä yhtä valmentajaa. Maalivahtivalmennuksesta vastaa edelleen Ayoze Mentado ja fysiikkavalmennuksesta tammikuussa vanhempainvapaalta palaava Jukka Haarala.

Mentado ja Haarala jatkavat myös Kujasen valmennustiimissä, joskin Anna Niemelä on myös mukana fysiikkavalmennuksessa. Miesten tiimin muut valmentajat ovat uutena ryhmään liittyvä Petri Hyrkkänen sekä koko huippu-urheiluvaiheen valmennuspäällikkönä toimiva Edward Finch.

– Vahvistuneen valmennustiimin lisäksi ja osin sen myötä vahvistamme yleisesti videovalmennuksen ja videoanalyysin käyttöä muun muassa Veo -kamerajärjestelmän käyttöönotolla. Tulemme myös panostamaan yksilöidympään harjoitteluun ja pelillisesti siihen, että olemme jokaisella osa-alueella valmiimpia kauden alussa, ja erityisesti siihen, että pääsemme prässäämisessä ja avaamisessa uudelle tasolle. Tätä tukee myös heti kauden alusta alkava aiempaa kokonaisvaltaisempi valmennusprosessi, ja näillä uudistuksilla – sekä luonnollisesti jonkin verran uusiutuvalla pelaajarosterilla – tavoittelemme kaudella sijoittumista keskikastiin, Kujanen kertoo tulevasta kaudesta.

Molempien joukkueiden taustaryhmiä, kuten myös ottelutapahtumaryhmää tullaa vielä vahvistamaan talven ja kevään aikana.

Joukkueiden harjoituskaudet ovat naisten osalta käynnistyneet, miesten harjoitukset polkaistaan käyntiin tulevalla viikolla.

– Työ tehdään kentällä, ja siellä meillä on tätä työtä johtamassa kovien osaajien joukko. Olen hyvin tyytyväinen valmennustiimeihimme, joita tosin naisten osalta vielä pyritään vahvistamaan. Urheilutoimenjohtaja Sebastian Söderholm ja valmennuspäällikkö ”Eddie” Finch ovat tehneet hyvää työtä tiimien kokoamisessa. Seuraava steppi urheilutoiminnan osalta onkin sitten joukkueiden kokoaminen, ja tiedän meidän olevan sillä saralla houkutteleva vaihtoehto. Olenkin varma, että saamme kumpaankin sarjaan jalkeille iskukykyiset ja mielenkiintoiset ryhmät.

Hienoa päästä rakentamaan tätä organisaatiota ja viemään sitä seuraavalle tasolle. Toivottavasti Sinäkin olet mukana matkassamme, Dahlman päättää.

Mukaan tälle matkalle pääsee tilaamalla kausikortin, joka kattaa luonnollisesti molempien joukkueiden kotiottelut kaudella 2022. Kausikortit tulevat myyntiin marraskuun aikana, joten pysy kanavalla ja seuraa uutisointia!