VJS ei järjestä avoimia harjoituksia – uusi toimintatapa tilalle

VJS kehittää määrätietoisesti toimintaansa edetessään kohti visiotaan. Kehittymisen mahdollistamiseksi toimintatapoja on tarkasteltava ja muutettava, ja nyt muutoksen tuulet puhaltavat avoiten harjoitusten toimintatavoissa. Muutoksista huolimatta uudesta ympäristöstä kiinnostuneet motivoituneet pelaajat ovat erittäin tervetulleita tutustumaan VJS:n kilpajoukkueiden toimintaan.

Mutta mitä muutokset käytännössä tarkoittavat, sitä VJS:n tekninen johtaja Kimmo Eronen avaa tarkemmin seuraavassa.

Kimmo Eronen, miksi VJS lopettaa avoimet harjoitukset?

Kyse ei ole siitä, että avoimet harjoitukset sinänsä olisivat massiivinen ongelma. Avoimet harjoitukset tuovat kuitenkin mukanaan joitain haasteita, jotka pyrimme uudella toimintamallilla minimoimaan. VJS:ssä haluamme jatkuvasti kehittää toimintamme tasoa ja uskomme, että tämänkin asian voi tehdä korkeammalla laadulla kuin mitä olemme tähän asti tehneet ja muualla nähneet. Nyt tehtävä muutos on ylipäätään seurausta aiempien vuosien kokemustiedosta, ei mikään tämän syksyn keksintö.

Pystytkö avaamaan mitä nämä haasteet ovat?

Avoimien harjoitusten isoin haaste on tilanteen keinotekoisuus ja hektisyys kokeilevan pelaajan kannalta, jota valmennus ei tunne. Tämä korostuu, jos uusia pelaajia on mukana paljon kerralla ja yksittäisen pelaajan havainnointiin ja perheen kanssa keskusteluun käytettävän ajan kanssa joudutaan tekemään kompromisseja. Koemme ensisijaisen tärkeäksi, että pääsemme rauhassa pohtimaan niin valmennuksen kuin pelaajan perheen kanssa, että mikä olisi paras ympäristö pelaajalle.

Toinen iso haaste on kilpailullisia sarjoja pelaavat ikäluokat. Kokeilujen tapahtuessa sarjojen ollessa käynnissä, on erittäin tärkeää kunnioittaa tilanteessa kaikkia kolmea näkökulmaa: pelaajan toivetta kokeilla uutta ympäristöä, nykyisen joukkueen arkea ja mahdollisen kokeilujoukkueen arkea. VJS on aiemmin taklannut tätä ongelmaa järjestämällä avoimet harjoitukset sarjakauden jälkeen, mutta se on auttanut tilannetta vain osittain.

Minkälainen on sitten VJS:n uusi toimintamalli?

Hajautamme omien perustason pelaajien ja ulkopuolisten kiinnostuneiden pelaajien tapahtumat henkilökohtaisiksi tai pienryhmäkokeilujaksoiksi niin, että nykyisten pelaajien arki jatkuu normaalina läpi syksyn. Kokeilujaksoja järjestetään syys-marraskuussa ja ne optimoidaan sopivaksi kunkin joukkueen arkeen. Muista seuroista kokeilemaan tulevat pelaajat ovat suoraan yhteydessä tämänhetkiseen vastuuvalmentajaan. Toivomme omissa perustason joukkueissa olevan myös paljon kiinnostusta kokeilujaksoja kohtaan, joten näiden joukkueiden pelaajat saavat suoraan kyselylomakkeen, jonka kautta voi ilmoittautua mukaan.

Mitä hyötyjä VJS tavoittelee tällä uudella tavalla toimia?

Haluamme yhdistää VJS-pelaajien laadukkaan arjen ja uusien pelaajien yksilöllisemmät kokeilujaksot. Joukkue pystyy jatkamaan normaalia laadukasta arkea ilman erillisiä teemaviikkoja. Näin myös uudet kokeilevat pelaajat pääsevät tutustumaan aidompaan arkiympäristöön. Pystymme myös helpommin tarpeen mukaan muokkaamaan pelaajien kokeilujaksoja sen pituiseksi kuin pelaajan tilanne vaatii. Tällä paremmalla kokeilujakson muokattavuudella pystymme toivottavasti myös kunnioittamaan paremmin kilpailullisia sarjoja pelaavien joukkueiden arkea.

Onko jotain muita terveisiä aiheesta?

Pari asiaa on mielessä.

Yksi: tämä ei ole mikään taikatemppu, joka tekee autuaaksi. Kokeilemme uutta tapaa toimia, johon uskomme ja vuoden 2021 syksyllä teemme tämän uudelleen: taas vähän viisaampana, vähän paremmin.

Kaksi: aitona tavoitteena on auttaa pelaajaa löytämään paras ympäristö itselleen ja se ei aina ole VJS. Jäsentelemme VJS-valmentajien kanssa ”mikä on pelaajalle paras ympäristö” kysymykseen liittyen jo aiemmin käyttämäämme viiden kohdan mallia. VJS-valmentajat sitoutuvat käymään keskustelut pelaajien perheiden kanssa tämän mallin pohjalta.

Mitä tehdä jos pelaaja haluaa kokeilemaan?

Miesten ja naisten edustusjoukkueiden ja 16-20-vuotiaiden kilpajoukkueiden osalta toimintatavoista tiedotetaan tarkemmin myöhemmin syksyllä, mutta myös kyseisten ryhmien osalta voi tulevasta kysellä jo nykyisiltä valmentajilta.

VJS:n perustason joukkueet saavat lähipäivinä ilmoittautumislomakkeen täytettäväksi.

Muut pelaajat voivat olla suoraan yhteydessä tämän kauden vastuuvalmentajiin, joiden yhteystiedot ovat alla:

M1                   
Sami Setälä  –  0443569102  –  sami.setala@hotmail.com
P20                  
Abdirisak Ahmed  –  0453513588  –  a.abdirisak@hotmail.com
P17 (’04)         
Sebastian Söderholm  –  0415047151 – sebastian.soderholm@vanha.vjs.fi
P16 (’05)         
Sebastian Söderholm  –  0415047151  –  sebastian.soderholm@vanha.vjs.fi
P15 (’06)         
Juho Suuperko  –  0445458433  –  juho.suuperko@vanha.vjs.fi
P14 (’07)         
Toni Räisänen  –  0504145938  –  vjsp07punainen@gmail.com
P13 (’08)         
Marko Johansson  –  0503531579  –  markojohansson@hotmail.com
P12 (’09)         
Joonatan Jännes  –  0504134961  –  joonatan.jannes@vanha.vjs.fi
P11 (’10)         
Kimmo Eronen  –  0503295793  –  kimmo.eronen@vanha.vjs.fi
P10 (’11)         
Joonatan Jännes  –  0504134961  –  joonatan.jannes@vanha.vjs.fi
P9 (’12)           
Aku Jokinen  –   0505910787  –  aku.jokinen@vanha.vjs.fi
N1                    
Mikael Konu  –  0400654871  –  mikael_94@hotmail.com
TB                    
Janne Roos  –  0405481498  –  janne.w.roos@gmail.com
T15 (’06)         
Velimatti Helasterä  –  0504114009  –  velimatti.helastera@vanha.vjs.fi
T14 (’07)         
Petteri Halme  –  0503135083  –  pete.halme@gmail.com
T13 (’08)         
Mikko Seppänen  –  0405209472  –  mikko.seppanen@ppi.inet.fi
T12 (’09)         
Jussi-Pekka Isoviita  –  0505223130  –  jussi-pekka.isoviita@vanha.vjs.fi
T11 (’10)         
Jussi-Pekka Isoviita  –  0505223130  –  jussi-pekka.isoviita@vanha.vjs.fi
T10 (’11)         
Jussi-Pekka Isoviita  –  0505223130  –  jussi-pekka.isoviita@vanha.vjs.fi
T9 (’12)           
Jussi-Pekka Isoviita  –  0505223130  –  jussi-pekka.isoviita@vanha.vjs.fi

2013-syntyneet ja nuoremmat kiinnostuneet voivat täyttää suoraan ilmoittautumislomakkeen oman ikäluokkansa kohdalta alta löytyvästä linkistä. Lisätietoja saa olemalla yhteydessä ikävaihevastaavaan Aku Jokiseen (0505910787, aku.jokinen@vanha.vjs.fi).

Lue lisätietoja täältä ja tuu pelaa!

Uudesta ympäristöstä kiinnostuneet motivoituneet pelaajat ovat erittäin tervetulleita tutustumaan VJS:n kilpajoukkueiden toimintaan.