Edustusjoukkueiden katse kohti tulevaa

Kausi 2019 on edustusjoukkueiden osalta päättynyt, eikä lopputulos valitettavasti ole se, mitä tavoittelimme. Naiset onnistuivat tavoitteessaan säilyttää sarjapaikkansa Kakkosessa, mutta miesten edustusjoukkue ei tavoitteessa onnistunut ja kovasta taistelusta huolimatta tie vie takaisin Kolmoseen.

Miesten putoaminen on varmasti meille kaikille pettymys, jota lisää vielä se, että lupaava alkukausi antoi odottaa paljon parempaa lopputulosta. Meillä oli pitkän kauden aikana omat mahdollisuutemme tavoitteen saavuttamiseen, mutta emme siinä nyt onnistuneet.

Tummemmassakin pilvessä on kuitenkin kultareunus. Niin tässäkin. Omien junioreidemme läpimurtoja edustusjoukkueeseen nähtiin useita, joten katsomme luottavaisesti tulevaisuuteen.

Tulevaisuuteen katsominen onkin yksi seuran tärkeimpiä tehtäviä. Koko seurayhteisön tulisi olla selvillä siitä, mihin olemme menossa ja millä keinoin? Edustusjoukkueiden osalta näemme vain yhden mahdollisuuden, joka oli ja on sarjatasosta riippumaton. Miesten edustusjoukkueen ympärille syntynyt hieno noste ei pääty tähän valitettavaan lopputulokseen. Joukkueen toimintaa olisi joka tapauksessa pitänyt kehittää, jotta olisimme pystyneet vastaamaan sarjatason haasteisiin ja muihinkin vaatimuksiin laajalla skaalalla. Nyt alkava työ tähtää siihen, että miesten osalta olemme kaikilla mittareilla valmiimpia, kun nousun aika jälleen on käsillä. Naisten osalta aloitamme asteittaisen työn toiminnan ja toimintaympäristön kehittämiseksi ja nostamiseksi samalle tasolle ja yhteismitalliseksi miesten edustusjoukkueen toiminnan kanssa.

Kausi 2019 ei ollut edustusjoukkueiden osalta vuoden 2018 kaltainen menestys, mutta menestyjienkin tielle osuu kuoppia. Todelliset menestyjät erottuvat joukosta muun muassa siinä, miten vastoinkäymisiin reagoidaan. Valmistautuminen tulevaisuuteen alkaa välittömästi, sillä VJS – Jalkapalloyhteisö Sinulle – on todellinen menestyjä.

Kaj Björkqvist
Puheenjohtaja

Kim Ekroos
Toiminnanjohtaja