Miesten edustusjoukkueen valmennus valmiina uuteen kauteen – Ramiro Munoz Calvo liittyy valmennusryhmään

Miesten edustusjoukkueen kulunut kausi oli täysosuma. Joukkue aloitti nousijana Kolmosessa ja otti heti tulokaskaudellaan isännän ottein sarjavoiton ja nousun pykälää ylemmäksi Kakkoseen. Kauden kruunasi upea Suomen Regions’ Cupin voitto, joka puolestaan takasi paikan ensi keväälle Suomen Cupin 16 parhaan joukkoon.

Suunnitelmat ensi kaudenkin osalta näyttävät hyvältä, sillä joukkueen valmennustiimi on nyt kasassa.

Miesten edustusjoukkueen vastuuvalmentajana jatkaa pari vuotta hienoa työtä tehnyt Ville Vepsäläinen. Vepsäläisen aisapariksi saapuu HPS:ssa hyvää työtä tehnyt Ramiro Munoz Calvo, joka tuo valmennukseen lisää osaamista ja näkemystä ja vahvistaa näin joukkueen valmennusryhmää, jonka tukena toimii tulevallakin kaudella joukkueen pelaajamanagerina jatkava Marko Kolsi. Nousun myötä sarjan vaatimustaso ja myös miesten joukkueen merkitys seuralle kasvaa entisestään, ja seura haluaakin panostuksellaan vastata uusiin haasteisiin niiden edellyttämällä tavalla. Valmennusryhmää täydentää vielä myöhemmin nimettävä maalivahtivalmentaja, jonka lisäksi valmennus saa tukea seuran tulevalta fyysisen valmennuksen asiantuntijalta.

Valmennusryhmän ollessa pääosin kasassa, pääsee valmennus seuraavaksi keskittymään joukkueen kokoamiseen ja harjoituskauteen. Vepsäläinen onkin tyytyväinen tilanteeseen, josta joukkue lähtee tulevaa sesonkia käynnistämään.

– Loistavalla fiiliksellä lähdemme rakentamaan tulevaa Kakkosen projektia, sillä meillä on nyt hyvä pohja, josta ponnistaa. Haluamme pitää joukkueen rungon kasassa ja vahvistaa joukkuetta viisaasti. Lahjakkaat omat nuoret saavat varmasti mahdollisuuden ja myös muille nuorille pelaajille VJS on varmasti houkutteleva vaihtoehto, Vepsäläinen kuvaa tulevaa kautta.

Vepsäläinen valmentaa tulevalla kaudella myös seuran A-junioreissa, joten tuplarooli mahdollistaa useiden lahjakkaiden nuorten valmentamisen ja tarkkailun edustusjoukkuetta silmällä pitäen.

– Valmennustiimit näyttävät nyt hyviltä. Olemme todella iloisia Ramiron liittyessä mukaan seuraan. Tulemme antamaan hänelle isoa vastuuta valmennusprosessissa ja näen, että tällä kokoonpanolla pystymme tarjoamaan pelaajille todella laadukkaan ympäristön, kun otamme vielä huomioon erinomaiset olosuhteemme. Poikien P20-joukkue valmistautuu SM-karsintaan, ja tässä joukkueessa Sami Setälä jatkaa valmentajana, saaden aiemmin edustusjoukkueessa pelanneen sekä nuoremmissa ikäluokissa valmentaneen Abdirisak Ahmedin mukaan valmennustiimiin. Myös ”Köli” Kolsi tukee sitä prosessia, joten molemmilla joukkueilla on hyvät edellytykset menestyä ja viedä pelaajia eteenpäin, Vepsäläinen päättää.

Uusi tulokas, HPS:sta Vepsäläisen aisapariksi liittyvä 24-vuotias Ramiro Munoz Calvo on hänkin todella innoissaan odottaessaan uutta projektiaan VJS:n parissa.

– Ensimmäiset tuntemukset ovat todella positiiviset ja olen iloinen liittyessäni isoon seuraan, joka on menossa eteenpäin ja jonka junioripuolella rakenteet ovat todella hyvät. Seura on kunnianhimoinen, ja sillä on kovat tavoitteet, joiden toteuttamisessa haluan olla mukana.

Aiemmin muun muassa Rayo Vallecanon junioriakatemiassa valmentanut Ramiro kuvailee itseään vaativaksi valmentajaksi, joka mielellään myös toimii motivoituneessa ja vaativassa ympäristössä.

– Mielestäni on tärkeää, että pelaajat, valmentajat ja seura jakavat samankaltaista motivaatiota ja asennetta, joka vie meitä kaikkia eteenpäin. Pidän itseäni myös pelaajaläheisenä valmentajana ja koen, että kun kehitän jokaista pelaajaa, niin myös joukkueemme kehittyy. Itse pelissä pidän pallonhallinnasta ja uskon, että sen avulla voimme luoda tilanteita ja välttää vastustajan vahingoittamasta meitä. Tulen Espanjasta ja haluan antaa taktisen osaamiseni ja vivahduksen kulttuurista joukkueen käyttöön ja samalla puolestaan oppia uusia asioita valmennustiimissä ja seurassa, niputtaa ”Rami” mietteitään tulevasta.

VJS-pestin ohella mies jatkaa myös HPS:n 2007-syntyneiden vastuuvalmentajana, joten kokonaan hän ei aiempaa seuraansa jätä.

Seura on niin ”Alen” kuin ”Raminkin” pesteistä todella tyytyväinen, eikä valmennuspäällikkönä vanhemmista junioreista sekä aikuisista vastaava Marko Kolsi tätä lähde turhaan peittelemäänkään.

– Saamme Kakkoseen valmistautuvan edustusjoukkueen ruoriin todella kovan kaksikon – kuten oli tavoitteenakin. Meillä on nyt erinomainen valmennus ja loistavat olosuhteet, ja pyrimme muutenkin kovaa vauhtia rakentamaan taustoja entistäkin vahvemmiksi, ja näillä toimenpiteillä uskon meidän olevan pelaajille erittäin houkutteleva vaihtoehto. Kuten ”Ale” sanoi, emme lähde hurjastelemaan, vaan rakennamme niin joukkuetta kuin kokonaisuuttakin pala palalta vahvemmaksi. On todella tärkeää, että pystymme tarjoamaan huikealle VJS-yhteisölle sitoutuneen Länsi-Vantaan ylpeyden, jonka edesottamuksia halutaan seurata Stadionin lehtereiltä nyt ja tulevaisuudessa. Tästä meidän on tosiaan hyvä jatkaa ja rakentaa tulevaa kautta, Kolsi päättää.

Miesten edustusjoukkue aloittaa valmistautumisen tulevaan kauteen viikolla 46, ja P20-juniorit puolestaan pari viikkoa aikaisemmin avoimilla harjoituksilla seuraavasti:

Ma 29.10. Myyrmäen Stadion klo 18:45-20:30

Ti 30.10. Myyrmäen Stadion klo 17:15-19:00

To 1.11. Myyrmäen Stadion klo 18:45-20:30

Lisätiedot ja yhteydenotot koskien miesten edustusjoukkuetta ja P20 (A)-junioreita valmennuspäällikkö Marko Kolsi; 050 351 0391, marko.kolsi@vanha.vjs.fi