Kim Ekroos on VJS:n uusi toiminnanjohtaja – ”Hienoa päästä uusien haasteiden pariin hienossa seurassa, joka on tunnettu tavasta haastaa perinteiset seuratoiminnan normit” 

Kim Ekroos aloittaa VJS:n toiminnanjohtajana elokuussa 1.8.2018.

Tradenomi Kim Ekroos liittyy 1.8.2018 VJS:n tiimiin ja on seuran uusi toiminnanjohtaja. Urheilujohtamiseen ja markkinoitiin parhaillaan suoritettavassa YAMK-tutkinnossaan keskittynyt Ekroos päättää juuri lähes 10 vuotista toiminnanjohtajauraansa Kakkosessa pelaavassa Kaarinan Pojissa (KaaPo).

Ekroos valittiin kiinnostavien hakijoiden (15) joukosta. Hänen vahvuuksiaan on urheiluseuratoiminnan kokonaisvaltainen osaaminen, verkostotyöskentely sekä osaaminen urheilumarkkinoinnin puolella. 

Toiminnanjohtajan rekrytointiprosessista vastasivat VJS:n hallituksen puheenjohtaja Kaj Björkqvist varapuheenjohtaja Pekka Penttalan kanssa. Seuran hallitus teki lopullisen päätöksen.

– Tehtävää haki edustava joukko urheilun ammattilaisia, joille haluan tässäkin yhteydessä lähettää kiitokset mielenkiinnosta. Lopullinen valinta ja päätyminen Kimiin ei kuitenkaan ollut kovin vaikeaa, koska hän vastaa kokemuksensa, koulutuksensa, luonteensa ja aikaisempien näyttöjen osalta juuri sitä, mitä olimme hakemassa. Hän saa johdettavakseen vaativan, monipuolisen ja erittäin kiinnostavan tehtäväkentän. Olemme iloisia ja ylpeitä siitä, että Kim valitsi VJS:n”, toteaa Björkqvist. 

Ekroos on monipuolinen jalkapalloammattilainen sillä hänellä kokemusta jalkapallosta ammattina niin pelaajana, valmentajana kuin seuratoimijanakin. KaaPossa vei seuraa aimo harppauksin eteenpäin, joka huomioitiin mm. valinnan vuoden urheiluseuraksi 2017 Suomen Urheilugaalassa.

–  Tämä oli harvoin avautuva mahdollisuus ja tilaisuus, ja olen tyytyväinen, että päätin siihen paikkaa hakemalla tarttua. Kovan luokan ammattilaisten kanssa on upeaa lähteä viemään VJS:aa eteenpäin, Ekroos kommentoi.

VJS:n toiminnanjohtajuuden kapulan vaihto tapahtuu syksyn aikana hallitusti, sillä nykyinen toiminnanjohtaja Veli-Matti Yli-Rinne jatkaa jonkin aikaa Ekroosin apuna.

– Haluan antaa kaiken mahdollisen tuen, että Kim pääsee tehtäväänsä kiinni ilman valtavaa kulttuurishokkia. Kannan mukanani niin paljon hiljaista tietoa, että on helpottavaa saada jakaa sitä yhteisen tekemisen kautta, Yli-Rinne toteaa.