VJS:n hallussa kohta aikuisjoukkueiden koko pieni suora: Kakkosta, Kolmosta, Nelosta ja Kutosta

Tällä kaudella VJS:llä on aikuisten sarjoissa Yatzy-termein käsissään jo melkein koko pieni suora. Naiset pelaavat kakkosessa ja miehet kolmosessa, nelosessa ja kutosessa. Tuleva sarjakausi vaikuttaa vähintäänkin mielenkiintoiselta. Nähdäänköhän tänä vuonna VJS:n väreissä aikuisten sarjanousuja?

VJS:n miesten edustusjoukkue varmisti nousunsa Kolmoseen kauden 2017 toiseksi viimeisessä ottelussaan – kotikentällä, kuinkapas muutenkaan. FC Espoo/2 jäi altavastaajaksi, kun VJS:n joukkue pisti kotikentällä parastaan ja kotijoukkueen suurilukuinen yleisö ja joukkueen aktiivikannattajat siivittivät joukkueen hurmosmaiseen voittoon. – Lähdemme tavoittelemaan Kolmosessa kärkipäään sijoja. Yhteinen pidemmän tähtäimen tavoite on nostaa joukkue ja seura Kakkoseen, toteaa joukkueen pelaaja, urheilutoimenjohtaja Marko Kolsi. – Teemme sen eteen paljon töitä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, hän jatkaa.

VJS:n edustusjoukkueessa on Kolsin mukaan loistava fiilis ja se tottui viime kaudella voittamaan. Kulttuuri on vahva ja sitä halutaan vaalia ja vahvistaa. – Tällä hetkellä unelmoimme tulevaisuuteen ja noususta jonain päivänä Liiton sarjaan Kakkoseen. Tiedämme kuitenkin, että sen eteen on tehtävä paljon töitä, mutta meillä on osaava organisaatio ja fantastinen jalkapalloyhteisö tukena, Kolsi kertoo innostuneena.

Onko Vantaalla sitten kannattajakulttuuria? Kolsin mukaan on. – Oli mukava nähdä jo kannattajakulttuurin kehittymistä viime kaudella. Edustusjoukkueessa usealla on pitkä VJS-tausta ja vaikkei olisikaan, niin lämmin tunne seuraa ja joukkuetta kohtaan voi syntyä nopeastikin, kun pelaajat tekevät kaikkensa joukkueen eteen ja tämän aistii nopeasti katsomoonkin, toteaa Marko Kolsi, joka itse pitkän ammattilaisuran jalkapallon koti- ja ulkomaisilla pelikentillä tehneenä hyvin tietää.

Edustusjoukkueen harjoittelurinki on nyt noin 20 pelaajaan suuruinen. Tavoitteena on pitää joukkueen runko kasassa ja täydentää sitä muutamalla täsmävahvistuksella. – Osoitimme jo viime kaudella, että pärjäämme Kolmosen joukkueille, mutta varmasti muutama vahvistus on tarpeen, etenkin kun haluamme menestyä sarjassa. Myös omia lahjakkaita nuoria haluamme viedä eteenpäin ja uskonkin, että useampi tulee saamaan näyttöpaikan tulevalla kaudella, Kolsi valoittaa tulevaisuutta.

VJS:n miesten Neloseen nousun tehnyt VJS / Old Stars on upea ilmentymä kannattajakulttuuria, seuran eteen koko sydämellään pelaavia miehiä ja suurta rakkautta jalkapallolajia kohtaan. Nousu Neloseen ei ollut sarjakauden päättyessä varma, vaan päättyneellä kaudella Vitosessa toiselle sijalle jääneenä Old Stars joutui jännittämään nousua täydennysmenettelyn kautta. – Old Starsia perustettaessa ajatuksena oli fudiksesta nauttiminen, eikä sarjatasolla ollut niinkään väliä, kertoo joukkueen vahva promoottori, pelaaja/valmentaja/manageri tehtäviä hoiteleva Valtteri Lauri. – Viime kaudella voitimme kuitenkin useamman Nelosen kärkijengin ja niistä tiukoista väännöistä jäi tosi hyvä fiilis, Huomasimme, että nälkä kasvaa syödessä, siksikin nousu Neloseen tuntui hyvältä.

Old Stars on tottunut nousemaan, voisiko jopa pieni hymynkare suupielessä sanoa, että ”Old Stars nousee joka vuosi”? – Joo, näinhän se on toistaiseksi mennyt, vahvistaa Valtteri. – Ei siinä sen kummenpaa salaisuutta ole, mutta meillä on ollut riittävän hyviä pelaajia ja vahva joukkuehenki, Valtteri Lauri valottaa. Harjoitusaktiivisuus on ollut vähintäänkin ok tasolla ja sitoutuminen hyvää. Niin pelaat kuin treenaat, Valtteri filosofoi. – Meille arvottiin kova lohko, mutta tavoitteena on Nelosessakin pelata kärkisijoista. Samalla tämä on ensimmäinen kausi, jossa meillä ei ole edestakaisia vaihtoja. Tarkoituksena kuitenkin on, että jokainen pääsee pelaamaan Nelosen pelejä, Valtteri suunnittelee.

VJS / Old Stars on Länsi-Vantalla tunnettu jalkapallokulttuurin ja alasarjafutiksen arvostamisesta ja esiintuomisesta. Jatkuuko sama meno myös Nelosessa? – Meille on aina ollut tärkeää, että Old Starsilla on oma identiteetti ja siitä haluamme ilman muuta pitää kiinni jatkossakin. Oli huikean hieno fiilis, kun kuvasimme meidän joukkueen promovideota ja vieressä ollut katukauppias kyseli meidän VJS Old Stars-lippiksistä. Oli kuulemma nähnyt niitä Myrtsin katukuvassa, Valtteri kertoo innoissaan. Pyrimme joka vuosi tekemään jotain siistiä myös kentän ulkopuolella, hän jatkaa. Old Stars-joukkueen Instagram-tililtä löytyikin viime kauden aikana kymmeniä valokuvia, jossa joukkueen logolla varustettu tarra on kuvattu reissaamassa eri puolilla maailmaa.

Joukkueessa on nyt 22 pelaajaa, mutta siihen on tulossa kauden aikana hieman lisäystä. – Olemme aiempina vuosina yleensä kartoittaneet jo ennen harjoituskauden alkua uusia pelaajia tietyille pelipaikoille ja sama on jatkunut tänä syksynä. Mukaan mahtuu pari uutta peluria, mutta heidän odotetaan nimenomaan vahvistavan nykyistä runkoa, Valtteri korostaa. – Taustoihin otetaan mieluusti mukaan vapaaehtoisporukkaa, jos jotain kiinnostaa esimerkiksi huoltajan tai kuvaajan hommat, Valtteri kannustaa.

VJS Naiset jatkavat kaudella 2018 pelaamista Naisten Kakkosessa. Viime kaudesta joukkue on selkeästi vahvistumassa, kun viime kauden B-tytöistä siirtyi hyvää -99 ikäluokkaa Naisten sarjaan. Myös valmennusrinki kasvaa ja sarjakauden alkua onkin syytä odotella kihelmöivällä jännityksellä. Kun vauhtiin päästään, ei sitä helposti pysäytetä. Palaamme naisten joukkueen tilannekatsaukseen alkuvuodesta.

VJS:n miehiä nähdään tällä kaudella myös miesten Kutosessa, joka sarjatasona niputtaa VJS:n pikkuhiljaa täyttyvän pienen suoran omalla tärkeällä panoksellaan.