VJS B-tytöt: menestymisen eteen tehdään töitä jatkossakin yhdessä joukkueena

VJS:n B-tyttöjen joukkueessa on hyvä meininki ja kaikki haluavat tehdä yhdessä joukkueena töitä menestymisen eteen. Sarjakausi 2017 pelataan B-tyttöjen Ykkösessä ja tavoitteet ovat selkeät.

B-tyttöjen SM-karsintasarjaurakka päättyi VJS:n osalta viime viikonloppuna, kun Kuopion Pallokissat eteni tiukan pelin jälkeen karsintapelin jatko-ottelussa 3-2 voiton turvin SM-sarjaan ja VJS:n sarjaksi sinetöityi tälle kaudelle toiseksi korkein sarjataso TB Ykkönen. Vaikka SM-sarjapaikka jäi tällä kaudella haaveeksi, on joukkueen henki hyvä. Jalkapallossa eteen tulee tappioita ja voittoja mutta lopulta ratkaisee se, miten pitkäjänteistä toiminta kokonaisuutena on.

-Teimme joukkueen harjoituksissa yhteiset tavoitteet ja niihin pääsemiseksi on tärkeää, että jatkossakin on se ”jengihenki”, tiivistää joukkueen tuntoja kapteeni Kaisa Mäki. – Motivaatio, halu ja tahto lähtevät siitä, että joukkueessa on hyvä meininki ja kaikki haluavat tehdä yhdessä joukkueena töitä menestymiseen, Kaisa jatkaa ja toimii itse erinomaisena esimerkkinä siitä, miten kapteeni toimii joukkueessa henkisenä tukirankana myös haastavien hetkien aikana.

Joukkueen vastuuvalmentaja Tommy Nordenswan toteaa, että joukkueen tavoitteena on nyt TB Ykkösen lohkovoitto, jotta karsintapaikka SM-sarjaan saadaan ensi kaudellekin. Pitkään tehty hyvä työ on pitänyt Vantaan Jalkapalloseuran vakiokasvona B-tyttöjen SM-sarjassa ja tuonut viime vuosina myös useita mitalisijoituksia. – Ei sen suhteen mikään ole muuttunut. Meillä on edelleen todella vahva tyttöpuoli sarjatasosta huolimatta ja koemme, että laadukasta ja hyvää työtä tehdään, vaikka yksittäinen menestys ei ollut sitä, mitä tavoittelimme. Kokonaisuutena karsintasarja toi laadukkaita pelejä meille talveen ja VJS:n oma pelikäyrä loppua kohden oli nousujohteinen myös tulosten suhteen, toteaa tälle kaudelle joukkueen valmennusvastuun ottanut Nordenswan. -Kausi jatkuu selkein tavoittein sarjan ykköspaikasta ja arkea rytmittää neljä kertaa viikossa tapahtuva harjoittelu. Positiivinen fiilis tässä on: joukkue on asettanut jatkotavoitteet ja arki jatkuu laadukkaana tekemisenä.

-Hienoja pelaajia joukkue täynnä ja upeaa venymistä äärirajoille asti nähtiin karsintapelissä, toteaa TB-joukkueen viimeisen pelin paikan päällä katsonut, VJS:n tyttöpelaajien parissa työskentelevä talenttivalmentaja Jonne Kunnas. VJS:n tulevaisuus tyttöpelaajien osalta näyttää vahvalta jatkossakin. – Tulevat tyttöikäluokat ovat entistä isompia pelaajamäärältään ja niissäkin on tehty pitkään hyvää työtä. Mukana on päätoimisia valmentajia, harjoitteluolosuhteet ovat laadukkaita ja nuorten tyttöjoukkueiden toimintaa sparrataan ja kehitetään koko ajan, toteaa Jonne Kunnas. VJS on vahva kasvattajaseura, ja se on näkynyt pääsarjatasolle ja maajoukkuetasolle yltäneiden pelaajien suuressa lukumäärässä erityisesti tyttöjen osalta. – Näkymät ovat sen kaltaisia, että hyviä vuosia on tulossa jatkossakin ja sitä tukee laadukas toiminta päivittäin, kiteyttää Jonne tyytyväisenä.