VJS P04/1-joukkueessa on hyvä virinä

vantaa cup hopeaKuukauden joukkueeksi valittu VJS P04/1 on joukkueen valmentajien kuvaamana:  iloinen, innokas joukkue,  joka on sekoitus hyviä tyyppejä.

VJS P04/1-joukkueen muodostavat 23 innokasta pelaajaa, joiden vahvuutena on hyvä joukkuehenki ja kova halu kehittyä jalkapalloilijana. Joukkueenjohtaja Tero Viramäen mukaan yksi yhteenkuuluvuutta vahvistava tekijä on juuri Länsi-vantaalaisuus. – Muutamaa pelaajaa lukuunottamatta kaikki ovat Tuusulantien ja Vihdintien väliseltä alueelta, hän kertoo.

Viramäki on itse ollut joukkueen toiminnassa mukana sen perustamisesta eli lokakuusta 2011 lähtien. Sitä ennenkin vapaaehtoistehtävät VJS:ssä ovat tulleet tutuksi. Hyviä muistoja joukkueen kanssa on jo kertynyt paljon, yhtenä isoimmista ulkomaan turnausten lisäksi erityisesti Vantaa Cupin voitto vuonna 2015. Joukkue onkin osallistunut kaikkiin tähän mennessä järjestettyihin Vantaa Cup-turnauksiin. Tänä vuonna P04 kilpasarjassa sijoitus oli hienosti hopeaa.

Kauden päätavoitteena oli kevään kilpasarjakarsinta ja sen kautta selviytyminen syksyksi Etelä-Länsi-liigaan. Tämä tavoite saavutettiin ja vastuuvalmentaja Sebastian Söderholm toteaakin, että joukkueen pelaaminen on kauden aikana kehittynyt, ollaan oikealla tiellä. – Seuraava askel ”Next step” sitten onkin saada pelaajille ymmärrys siitä, mitä kaikkea itse pitää tehdä sen eteen, jos oikeasti tähtää huipulle. Silmien avaamista ja mitä se vaatii. Matkaa on vielä,  Seba toteaa hymyillen. – Ydinkysymys tässä juniorijalkapallossa on se, miten saadaan aikaan joukkueeseen tekemisen meininki, jossa tehdään asiat laadukkaasti ja tosissaan, mutta pilke silmäkulmassa. Tavoittelemme mielentilaa, jossa pelaaja innostuu ja janoaa jatkuvaa kehittymistä, aina pitäisi haluta olla parempi kuin mitä oli eilen, hän jatkaa pohtimista.

Nuoresta iästään huolimatta moni joukkueen pojista on jo nähnyt maailmaa myös jalkapalloilijan silmin. – Pelaajille varmaan ulkomaan turnaukset ovat parhaita muistoja. Varsinkin ensimmäinen turnausmatka Tanskaan vuonna 2013 niille, jotka olivat siellä, arvelee joukkueenjohtaja. Vapaaehtoistyö jalkapallossa vie paljon vapaa-aikaa, mutta samalla myös antaa paljon. – On ollut mukava nähdä pelaajien kehittyvän matkan varrella. Peleissä ja turnauksissa olen muiden vanhempien kanssa elänyt tunteellisia hetkiä, Viramäki toteaa, kun kysytään ”Mistä riittää virtaa käyttää aikaa jalkapallon vapaaehtoistoimintaan?”.

VJS P04/1-joukkueen arki jatkuu kuten tähänkin saakka: treenejä ja pelejä. Seuraavan ELL-sarjan ottelunsa joukkue pelaa lauantaina 3.9, kun vuorossa on matka Käpylän Pallon vieraaksi. KäPa-VJS ottelu pelataan klo 13:30 Käpylän urheilupuistossa.

VJS P04 joukkuekuva