VJS Old Stars: Pöhinää kutoseen

Old StarsOld Stars, mistä ihmeestä on kyse? Oikea mies tähän vastaamaan on joukkueenjohtajana, pelaajana ja innovaattorina toimiva Valtteri Lauri, mies VJS:n Old Stars-joukkueen takana. ”Ajatus tähän lähti jo yli vuosi sitten, kun pitkään oli puhuttu kavereiden kanssa, että pitäis alkaa taas pelaamaan ja perustaa jengi. 

”VJS oli looginen vaihtoehto, koska lähes kaikki nyt mukana olevista pelaajista on VJS-lähtöisiä. Old Stars-joukkuetta ei olisi ilman VJS:ää. Se on meitä yhdistävä tekijä, lähes kaikilla on samanlainen tausta ja meitä kaikkia yhdistää rakkaus pelaamiseen”, Valtteri kertoo joukkueen taustaideasta.

Joukkueessa on mukana nyt 23 pelaajaa, enemmistö on nuoria aikuisia ikähaitarilla  26-28-vuotta, mutta on mukana -93 syntynyt nuorimies sekä 37-vuotias kokenut, maajoukkuepelejäkin aikanaan pelannut ja ulkomailla ammattilaiskentillä pelikokemusta kartuttanut taiturikin. ”Itse pelasin kaikki junnuvuodet VJS:ssä pikkupojasta A-junioreihin saakka. Sen jälkeen aikuisena pelikokemusta on VJS:n lisäksi Allianssi Vantaassa, MPS:ssä, TiPS:ssä ja AC Vantaasta” kertoo Valtteri Lauri omasta pelitaustastaan.

Old Stars käynnisti harjoittelun tämän kauden alusta tähtäimenään 6-divarin pelit. Joukkue harjoittelee – useimmista muista kutosen joukkueista erottuen – liigakentällä eli hulppealla Myyrmäki stadionin jalkapallonurmella. ”Kun katsoo myöhäisiltana tätä valaistua vihreää kenttää, niin pakko sanoa, että onhan meillä aika poikkeukselliset harjoitteluolosuhteet kutosen jengiksi” Valtteri kiittelee. Saman tien ajatukset lähtevät lentoon, sillä Valtterin unelmissa Old Stars-joukkueella on mahdollisuus saada aikaan isoa pöhinää kutosessa: kannattajia katsomoon, hyvää menoa, ennen kaikkea hyvää futista ja parhaimmillaan jopa nousuhuumaa. ”Voi kuulostaa ylimieliseltä, mutta en näe mitään syytä, miksi emme voisi pärjätä kutosessa jopa nousukahinoihin saakka” Valtteri ennakoi. ”Meillä on todella hyvä yhteishenki ja suurimpana vahvuutena on innostuneisuus. Pelaajillamme on lisäksi hyvä perustaitotaso tälle sarjatasolle”, itse pelaajana-jojona-tiedottajana-vastuunkantajana-ja vähän ohjaajan /valmentajankin rooliakin joukkueessa ottava Valtteri analysoi. Nauraen hän heittää, että joukkueen heikkouksia ei julkisesti haluta paljastaa, ettei vastustajat saa etulyöntiasemaa.  Sen verran todetaan, että ainakin ”sumputtavia” vastustajia vastaan on Old Starsin maltettava ja keskityttävä pitämään palloa.

Valtteri myöntää olevansa innostunut myös kannattajakulttuurista. ”Katsojia, kannattajia, isoja banderolleja, hyvää jalkapalloa, fiilistä, nousuhuumaa…” hän näkisi mielellään myös Old Starsin peleissä. Kun kysytään miehen futisunelmaa, hän ei tyydy pelkästään kertomaan vastausta vaan toteaa:”Mä näytän sulle!” Valtteri kaivaa taskusta puhelimensa ja näyttää tekemänsä 6 sekunnin videopätkän, jossa Mestarien liigan alkuhymnin soidessa näkyy finaaliottelun alkuasetelma kenttäkuvan päällä: Champions Liigan logo ja finaaliottelussa pelaavien seurojen logot VJS Old Star vs. FC Barcelona. ”Tässä on mun futisunelma” nauraa mies huumorinpilke silmäkulmassa. Alasarjafutisen etuina Valtteri pitääkin juuri sitä, ettei kaiken tarvitse olla niin haudanvakavaa. Ja sen, että pelit ovat usein arki-iltoina, niin jää viikonloppuvapaita. Oman joukkueen osalta Valtteri toivoo jatkuvuutta: ”Me aloitettiin tämä, mutta toiveena on, että toiminnalla on jatkuvuutta ja nykyisistä VJS-junnuista kasvaa uusia pelaajia tähän mukaan. Kyllä mun mielestä on hieno tavoite, jos näin isolla seuralla on joukkueita usealla aikuistenkin tasolla”, hän linjaa.

Tiistai-illan harjoituksissa paikalla on iso nippu innokkaita pelaajia. Treenit kulkee ja huumori kukkii, sillä tyhjällä Myyrmäen Stadionin kentällä ryhmäkuvaa otettaessa yksi pelaajista lohkaisee: ”Voitko muokata kuvaa niin, että näyttäis kun nää stadionin katsomot olis täynnä meidän kannattajia”. VJS Old Starsinkin otteita saamme seurata lisää kauden aikana, kunhan 6-divarin otteluohjelma julkaistaan. Toteutuukohan joukkueen ensimmäisessä kotipelissä Valtterin ja koko joukkueen unelma, että Old Starsin fanit täyttävät kentän laidan, kannattajaliput heiluvat ja VJS-huivilla varustetut kannustajat tsemppaavat omiaan? 20160209_201409

Voit seurata VJS Old Stars-joukkuetta myös Facebookissa

Old Starsin ja VJS:n muiden aikuisjoukkueiden yhteystiedot löydät täältä