VJS:n P01 -joukkue Espanjassa

IMG_3529VJS:n P01 haki kovia kansainvälisiä pelejä Espanjasta – ja sai niitä. Jo alkulohkossa VJS kohtasi Valencia, josta tuli turnauksen voittaja. Muita turnauksessa pelanneita joukkueita oli Sevilla, Porto, Sporting, Atletico Madrid, Chivas Guadalajara, Juventus, Liverpool, Real Betis.

– Espanjalaisten joukkueiden taso on jo junioreissa todella kova: scouttaus aloitetaan ihan pienistä lähtien ja uusia, parempia, pelaajia otetaan sisään heti mikäli jonkun pelaajan taso laskee. Verrattuna esimerkiksi italiaan jossa varsinainen scouttaus alkaa todenteolla vasta 14v ikävuoden jälkeen, kommentoi kokemuksiaan Stefan Wikström

VJS:n joukkue selvitti turnauksessa itsensä jatkoon vaikeasta alkulohkosta lohkokakkosena. Joukkueen kohtaloksi koitui jo ensimmäinen jatkopeli, joten sijoitukseksi tuli 9-12.

– Viimeinen pelimme olisi ollut voitettavissa paremmalla viimeistelyllä, kehuu Wikström poikien otteita.

Mikäli voitto olisi herunut olisi edessä ollut Portugalin jättiläisen Porton kohtaaminen.

Jatkoon pääsy alkulohkosta täytti joukkueen kilpailullisen tavoitteen ja, kun peli kehittyi kovassa seurassa turnauksen edetessä matka oli pelaajakehityksellisesti menestys.

IMG_3533– Pelin syvempi ymmärrys ja pelin sisällä oleminen parantui. Myös se, että olemme oikealla tiellä pelitapamme ja –filosofiamme suhteen lämmitti – pystyimme pelaamaan omaa peliämme. Valinnat pitää toki tehdä nopeammin ja jos saisimme pelata tämänkaltaisia pelejä viikoittain olisi kehittyminen huomattavasti nykyistä nopeampaa, arvioi Wikström joukkueen peliä

Valmentajille käteen jäi myös ajatuksia huippujoukkueiden pelaajien pelillisestä osaamisesta. Tässä oli pelin kannalta keskeisiä asioita omien pelaajien osaamisen kehittämiseen.

– Etenemisen tunnistaminen on iso asia pallonhallintajoukkueella ja niin meilläkin. Huippujoukkueiden yksilöt tunnistavat välittömästi milloin olisi syytä edetä ja ovat täten todella vaarallisia jatkuvasti, pienikin herpaantuminen ja omissa soi. Tässä on meille valmentajille hyvää mietittävää miten saada tämä elementti näkymään meidän pelissä paremmin, Wikström kommentoi innostuneena.

IMG_3543