Tappioitta Suomessa ja menestystä maailmalla – ”the Invincibles” seuraavan kovan haasteen edessä

Vuonna 2011-syntyneiden ja ensi kaudella U13-ikäluokassa pelaava tyttöjen kilpajoukkue hankki menestystä viime kaudella niin kotimaisilta kuin kansainvälisiltä kentiltä. Seuraavaksi edessä on Helmaripolun kansainvälinen turnaus joulukuun alussa.

Ilmiömäisen hienon kauden ansiosta seuran sisällä lisänimen ”the Invincibles” saanut VJS/1 palkittiin kauden päättäjäisissä Vuoden seurateko -palkinnolla. Kuva: Jari Mäensivu

Joukkueen ykkösryhmä antoi myrskyvaroituksen heti alkuvuodesta voitettuaan Eckerö Match Campillä Ahvenanmaalla kaikki pelinsä ruotsalaisia joukkueita vastaan. Myös VJS/2 latoi kovat näytöt pöytään voittamalla suurimman osan omista peleistään tapahtumassa.

Keväällä kumpikin ryhmä voitti omat sarjansa puhtaalla pelillä sekä hirmuisilla maalieroilla (82-2 ja 38-7) ja vahvistivat sarjanousut Etelä Liigaan ja Ykköseen.

Kesällä VJS/1 voitti Stadi Cupin toista kertaa peräkkäin ja matkusti Trzuskawica Cup -kutsuturnaukseen Puolaan. Kiinnostus suomalaisjoukkuetta kohtaan oli suurta paikallismedioita myöten koko viikonlopun ajan. Joukkue pelasi upean turnauksen ja jäi ulos finaalista maalieron takia. Ryhmän sijoitus oli lopulta 4.

Joukkue juhli Stadi Cupin voittoa kesällä 2023 jo toista kertaa putkeen.

VJS/1 oli saanut myös kutsun elokuussa pelattuun BP Volkswagen Cupiin. Vastassa olivat Ruotsin tämän hetken kovimmat joukkueet, mutta siitä huolimatta Länsi-Vantaan ylpeys keräsi voittoja toisensa jälkeen ja kohtasi finaalissa Hammarbyn. Tasaisen pelin päätteeksi ”Bajen” onnistui viime minuuteilla tekemään voittomaalin, ja kotiin palattiin hopeamitalit kaulassa.

Syksyn sarjapeleissä hurja tahti vain jatkui, kun VJS/1 voitti suvereenisti Etelä Liigan jälleen tappioitta. VJS/2 puolestaan nousi T12 Ykkösen kärkisijoille ja olisi ollut sijoituksensa puolesta oikeutettu pelaamaan sarjanoususta, mutta säännöt estivät tämän, koska VJS/1 pelasi jo korkeimmalla sarjatasolla.

Uuden valmentajan johdolla kohti Helmaripolun kansainvälistä turnausta

Uusi kausi on alkanut, edellisen kauden tulokset on nyt nollattu ja kaikki valmistautuvat kauden 2023-2024 koitoksiin. Joukkue on saanut uusien pelaajien lisäksi uuden valmennustiimin. Joukkuetta kolme vuotta valmentanut ja kaksi vuotta peräkkäin Vuoden pienen kentän valmentajana palkittu Jukka Kivinen luotsasi joukkuetta vuosina 2020-2023 saaden sen huimaan liitoon. Jukan siirryttyä tällä kaudella 2013-2014-syntyneiden tyttöjen vastuuvalmentajaksi, TU13/1-joukkueen ruoriin tarttui Marko Johansson. Hän toimii myös U20-joukkueen vastuuvalmentajana ja on jo ehtinyt tehdä pitkän valmennusuran VJS:ssä.

Joukkue pääseekin uuden valmentajansa johdolla heti kunnon testiin, kun VJS/1 osallistuu joulukuun alussa Eerikkilässä Helmaripolun kansainväliseen turnaukseen, johon se lunasti paikkansa voitettuaan keväällä Helmaripolun alkusarjan.

Menestyksekäs kausi takasi joukkueelle paikan joulukuun Helmaripolun kansainväliseen turnaukseen. Kuvassa vasemmalta oikealle Sonja Larsen, Oona Kleemola, Iina Paajanen, Aava Lindvall ja Aleksandra Mikkola. Kuva: Michał Stańczyk

– Kovia pelejä on tiedossa, ja maalipaikat pitää pystyä käyttämään tehokkaasti, sillä niitä ei välttämättä montaa 15 minuutin tuplapeleissä tarjoudu, kun vastassa on Suomen, Ruotsin ja Tanskan parhaimmistoa. Hammarby on totta kai hienoa päästä kohtaamaan uudestaan, ja uskon, että hekin odottavat jo innolla peliä meitä vastaan, Marko toteaa ja jatkaa:

– Olen kuitenkin luottavaisin mielin, sillä joukkue on harjoitellut aiemmilla kausilla laadukkaasti ja marraskuun harjoitusten sekä treenipelien perusteella voin sanoa, että olemme valmiina.

Helmaripolun kansainväliseen turnaus pelataan 3.-5.12. Eerikkilässä.

Koko VJS-yhteisö toivottaa VJS TU13/1-joukkueelle onnea ja menestystä turnaukseen!