VJS-joukkueilla vahva syyskauden alku

Lähes täydellisen kevätkauden jälkeen myös joukkueidemme syyskausi on alkanut mainiosti. Edustusjoukkueilla nousutavoitteet on omissa käsissään, nuorten SM-sarjoissa joukkueet ovat kärjen tuntumassa ja nuoremmissakin ikäluokissa tulokset ovat olleet positiivisia. Viime viikko sujui erinomaisesti yhdenkään seuran joukkueen kärsimättä sarjatappiota!

Nuorten SM-sarjojen joukkueemme PU20/1 ja PU17/1 ovat aloittaneet SM-sarjasyksynä varsin positiivissa merkeissä. Viime viikonloppuna PU20 saalisti syksyn toisen voittonsa kaatamalla kotikentällään Vaasan Palloseuran 2-1 (2-1) lukemin. Otteluita on joukkue pelannut kolme. Isäntien maaleista vastasivat Henrik Kaitera ja Joakim Fors.

PU17/1 huilasi viime viikonloppuna, mutta kahtena edellisenä aloitti SM-sarjansa kahdella voitolla, ensin kaatamalla vierasreissulla AC Oulu/OLS yhdistelmäjoukkueen ja sitten kotikentällään Rauman Pallo-Iirot. Kahden ottelun puhdas peli ja 6-3 maaliero sijoittaa joukkueen tällä sarjakolmoseksi tasapisteissä, niin ikään puhtaalla pelillä aloittaneiden, FC Hongan ja HJK:n taakse.

Molemmat joukkueet ovat seuraavan kerran tulessa sunnuntaina 13.8. vieraskentillä, kun PU20/1 matkustaa Kuopin Palloseuran ja PU17/1 FC Lahden vieraaksi.

Syksy positiivinen myös usealla muulla VJS-joukkueella

Seuramme kilpajoukkueetkin ovat jo pääosin päässeet syyskauden otteluiden pariin ja menestys on ollut positiivista. Ainoastaan TU14/1 odottaa vielä syyskauden sarja-avaustaan.

TU18/1 taival Ykkösessä on alkanut kahdella voitolla yhtä monessa ottelussa. Viime viikonloppuna kaatui kotikentällä JyPK 2-1 (2-1) lukemin. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Kerttu Kiviniemi ja Sini Oksanen.

P15/1:n syyskierros on jo kolmen ottelun mittainen, josta joukkueen saldona on yksi kutakin merkkiä, voitto, tasapeli ja tappio. Lauantaina joukkue haki PPJ:n vieraana 2-1 (2-0) voiton ja majailee sarjataulukossa toisena kuudella pisteellä kevään sarjasijoituksensa tuoman kahden lähtöpisteen turvin.

Tyttöjen U15 Ykkösessä seuramme ja Tikkurilan Palloseuran yhdistelmäjoukkue on aloittanut syksynsä kahdella voitolla ja johtaa sarjaa. Edellisestä ottelusta maanantaina joukkue haki suvereenin 7-0 vierasvoiton Nummelan Palloseurasta peräti kuuden pelaajan kirjatessa itsensä maalintekijäksi. Emilia Hannula osui kahdesti.

P14 Etelä-Liigan jatkosarjaan dramaattisten vaiheiden jälkeen noussut joukkueemme on aloittanut niin ikään sarjan tappioitta voitettuaan yhden ja tasattuaan pisteet kertaalleen. Viime lauantaina joukkue vieraili menestyksekkäästi Turussa paikallisen Palloseuran vieraana ja toi Vantaalle mukanaan kolme sarjapistettä 2-0 (0-0) voitolla.

PU13 aloitti oman Ykkösen syyskautensa viime viikonloppuna puhtaalla 2-0 (2-0) kotivoitolla HIFK:sta, PU12 aloitti Liigassa tasaen pisteet FC Hongan kanssa 2-2 (1-2) ja TU12 jatkoi 3-1 (0-1) voitollaan siitä, mihin kevään puhtaalla (7-0-0) sarjavoitollaan jäi.

Edustusjoukkueiden nousuhaaveet omissa käsissä

Liekö juniorijoukkueiden menestys aikuisten esimerkin ansiota, vai toisin päin, mutta myös aikuisten saralla syyskausi on jatkanut kevään hyviä otteita.

Naiset ovat vallanneet Kakkosen lohko B:n kärkisijan haltuunsa ja johtavat sitä kahdella pisteellä ennen FCFJ:tä ja kolmella pisteellä Valttia.

Syyskierroksen kahdesta ottelusta saldona on kaksi voittoa maalierolla 12-1. Maanantai-iltana oli Kontulan tuomisina komea 8-1 (2-0) voitto Hanne Fagerholmin ja Kerttu Kiviniemen maalatessa kahdesti ja Liina Juntusen, Anni Katteluksen, Lumi Kurhelan ja Helmi Kumpulaisen osuessa kunkin kertaalleen.

Seuraavassa ottelussaan sunnuntaina 12.8. joukkue kohtaa Myyrmäen jalkapallostadionilla FC Espoon klo 12:30 alkaen.

Myös miesten edustusjoukkue keikkuu aivan sarjakärjen tuntumassa kolmantena kaksi ottelua sarjakärkeä HPS:aa ja kolme ottelua sarjakakkosta MPS/Atletico Malmia vähemmän pelanneena. Matkaa sarjakärkeen on kuusi pistettä.

Kevään Cup-menestyksen myötä kovaan otteluruuhkaan joutunut joukkue on nyt pelannut yhdeksän päivän sisään kolme ottelua ja jatkaa härkäviikkojaan vielä, sillä perjantaihin 18.8. mennessä se pelaa vielä toiset kolme ottelua.

Syyskierroksen kolmesta ensimmäisestä ottelusta on saldona tällä hetkellä kaksi voittoa ja yksi tappio. Viimeksi eilen, tiistaina, joukkue kärsi kauden avaustappionsa Laajasalon Palloseuran vieraana 3-2 (2-1) lukemin.

Tulevana perjantaina joukkue isännöi Myyrmäen jalkapallostadionilla Malmin Ponnistajia klo 19:00 alkaen, minkä jälkeen se pelaa jo ensi viikon tiistaina kärkikamppailun Helsingin Palloseuraa ja heti saman viikon perjantaina myös tärkeän ottelun FC Kontua vastaan.

***************************************************

Voit seurata VJS-joukkueiden otteita ja otteluohjelmia Palloliiton tulospalvelusta.