VJS:n tiedote koronavirustilanteeseen liittyen – päivitetty 1.3.2021

Valtioneuvosto tiedotti torstaina 25.2.2021, että Suomi ottaa maaliskuussa käyttöön järeämpiä rajoitustoimenpiteitä, jotka vaikuttavat myös VJS:n toimintaan. Vantaan kaupunki antoi perjantaina 26.2. tarkemmat ohjeet harrastustoiminnan järjestämiseen ajalle 1.–31.3., ja näiden ohjeiden mukaan myös VJS toimintansa järjestää. Ohjeet pohjautuvat Vantaan häiriötilannejohtoryhmän ja Aluehallintoviraston päätöksiin.

HUOM! AVI korjasi maanantaina 1.3. aiempaa päätöstään niin, että myös 2008-syntyneet voivat jatkaa lähitoimintaa: AVIn korjattu päätös 1.3.2021.

VJS:n joukkuetoiminta 1.–31.3.2021

 • 2007-syntyneiden ja vanhempien osalta siirrytään etätoimintaan
  • Joukkueiden toiminta jatkuu ohjattuna etätoimintana pääsääntöisesti joukkueiden normaalin tapahtumamäärän mukaisesti;
   • Esimerkki: joukkueella on normaalitilanteessa kolme harjoitusta / viikko à joukkueella on 1.–31.3. kolme ohjattua etätapahtumaa viikossa
   • Etätoimintatarkoittaa mm. ohjattua/ohjeistettua omatoimiharjoittelua, ohjattua etäharjoittelua, videopalavereita ja vastaavia
 • 2008-syntyneiden ja nuorempien osalta lähitoiminta jatkuu rajoitetusti
  • Toiminta jatkuu ainoastaan harjoitusten muodossa. Ottelut, turnaukset yms. ovat kiellettyjä
  • Harjoittelu tulee toteuttaa ilman lähikontaktia
   • Lähikontakti tarkoittaa fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan
   • Toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa on huolehdittava, että 2 metrin turvavälit tosiasiallisesti pystytään pitämään
 • Aikuisten edustusjoukkueiden toiminta jatkuu kuten tähänkin saakka
 • U6-ikäluokan käynnistäminen siirtyy huhtikuun alkuun. Tiedotamme asiasta tarkemmin myöhemmin.
 • Aikuisten harrastejoukkueiden osalta rajoitusten vaikutuksesta toimintamaksuihin tiedotetaan erikseen

Kaikki joukkuetoiminta järjestetään 1.–31.3.2021 välisenä aikana seuran omissa olosuhteissa Aktia Areenalla ja Hissikeskus-kentällä. Toiminnassa on ehdottomasti noudatettava tiukasti niin edellä mainittuja, kuin aiempiakin turvallisuusohjeita jotka löytyvät täältä.

Etätoimintaan siirtyvien joukkueiden valmennustiimeille annetavat ohjeet etätoiminnan toteuttamiseksi ovat niin ikään työn alla, ja niistä tiedotetaan joukkueille mahdollisimman nopeasti.

VJS:n muu toiminta 1.–31.3.2021

 • Taitokoulut käynnistetään suunnitelmien mukaisesti viikolla 10. Kaikki taitokoulut siirretään toteutettavaksi Aktia Areenalle.
 • Voimakoulut siirretään alkamaan viikolla 14.
 • Jalkapalloliikunnan lasten ryhmien (Futistiimit) toiminta käynnistyy suunnitellusti viikolla 9 edellä mainittuja turvallisuusohjeita noudattaen.

Vaikutukset henkilöstöön ja toimintamaksuihin

Lähitoiminnan keskeyttämisellä ajalle 1.–31.3.2021 ei ole vaikutuksia päätoimisen, oman toimen ohella toimivan tai vapaaehtoisen henkilöstön työ- tai sopimussuhteisiin, vaan valmentajat vastaavat ja huolehtivat joukkueen toiminnan toteuttamisesta normaalissa määrin myös sulkuaikana.

Toimintaa järjestetään siis määrien osalta joukkueiden normaalin kausisuunnitelman mukaisesti. Toimintamaksun kuukausittainen maksuerä sisältää ja kattaa osaltaan kauden kustannuksia mm. olosuhteiden ja kilpailutoiminnan osalta myös muulta kuin ko. kuukauden ajalta. Näillä perusteluilla kyseinen, määräaikainen lähitoiminnan keskeytys ei vaikuta toimintamaksun maaliskuun kuukausierään, vaan se tullaan laskuttamaan normaalin suuruisena.

Mikäli toiminnan keskeytys jatkuu 31.3. jälkeen, arvioidaan sen vaikutuksia toimintaan uudelleen. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan erikseen maaliskuun aikana.

Tilanne on kaikille haastava ja kärsivällisyyttä koetteleva. Koemme kaikki huolta erityisesti pelaajistamme ja heidän jaksamisestaan kriisin keskellä. Pyrimmekin pitämään kaikista pelaajistamme huolta myös sulun aikana, jotta kaikki pysyvät kiinni toiminnassa ja yhteisössä.

Toivotamme kaikille kestävyyttä, voimia ja terveyttä toiseen koronakevääseen. Voitamme tämänkin haasteen yhdessä.

Lisätiedot:

Kim Ekroos
Toiminnanjohtaja
kim.ekroos@vanha.vjs.fi
+358407336481