Mike Keeney on uusin palanen VJS:n laadukkaaseen valmennuspalettiin

VJS:n valmennuskokonaisuudesta puuttui vielä loppuvuodesta P20 SM-karsintaan valmistautuvan joukkueen vastuuvalmentaja, mutta uusi vuosi toi tullessaan kovan luokan uutisen, kun kokenut Mike Keeney ottaa joukkueen vastuulleen.

Keeney (UEFA Pro) on PU20/1-joukkueen vastuuvalmentajan pestin lisäksi mukana miesten edustusjoukkueen valmennustiimissä toimien linkkinä edustusjoukkueen ja PU20/1-joukkueen valmennustiimien välillä. Pääasiallisena tehtävänä Keeneyllä on PU20/1-joukkueen vastuuvalmentajan tehtävät, jotka ovat etusijalla, kun miehen pesti virallisesti alkaa 25.1.

Keeneyn CV on kunnioitusta herättävä, sillä yhdysvaltalaisvalmentaja on toiminut kotimaassaan eri seurojen valmennuksen johtotehtävissä ja niin yksilö- kuin joukkuevalmennuksessakin. Kotimaansa ulkopuolella Mike on työskennellyt Suomen lisäksi eri tehtävissä Papua Uusi-Guinean liitossa, Oseanian maanosaliitossa ja valmennustehtävissä Slovakiassa. Suomessa mies on toiminut niin ikään eri tehtävissä useissa seuroissa, viimeisimpänä HIFK:n Veikkausliigajoukkueen päävalmentajana. Tätä ennen mies vaikutti KuPSin Veikkausliigajoukkueen valmentajana, josta mukaan tarttui niin hopeaa kuin pronssiakin.

Keeneyn sopimus on VJS:lle merkittävä ja valmennuspäällikkö Sebastian Söderholm on syystäkin tyytyväinen seuran uusimmasta valmennusrekrytoinnista.

– Olen äärimäisen iloinen siitä, että pääsimme Miken kanssa yhteisymmärrykseen. Mike on erittäin kokenut valmentaja, joka on toiminut useita vuosia Suomen huipputasolla. Uskon, että hän on erinomainen valinta toimimaan meidän nuorten lupaavien pelaajien kanssa ja oikea henkilö auttamaan heitä ottamaan askeleet kohti aikuisten huippu-urheilua. Lisäksi hän tuo erittäin arvokasta kokemusta ja näkemystä ammattilaisjalkapallosta, joka varmasti auttaa koko seuran huippu-urheiluvaiheen kehittämisessä.

Myös Keeney itse on tyytyväinen uuteen haasteeseensa, johon hän tarttuu tammikuun lopussa.

– Olen innoissani ja odotan mielenkiinnolla liittymistäni yhden pääkaupunkiseudun suurimman ja kehittyneimmän seuran riveihin. Kun pystyn toimimaan sekä PU20-joukkueessa että miesten edustusjoukkueessa, pystyn varmistamaan lahjakkaimpien pelaajien sujuvan liikkumisen joukkueiden välillä.

– Ensisijaisena tavoitteena Keeneyn pestissä onkin sujuva yhteistyö ja laadukas pelaajakehitys, jotta useampi pelaajamme pystyy ottamaan askeleen miesten edustusjoukkueeseen ja tulevaisuudessa korkeammille sarjatasoille. Olemmekin todella tyytyväisiä, että saimme Miken tasoisen, monialaisen kokemuksen niin aikuisten kuin nuortenkin huipputasolta omaavan valmentajan tätä työtä edesauttamaan, niputtaa seuran toiminnanjohtaja Kim Ekroos.

VJS toivottaa Miken lämpimästi tervetulleeksi osaksi #jalkapalloyhteisösinulle!