Arttu Pitkäkangas siirtyy Palloliiton palvelukseen

Vuoden 2017 lopulla VJS:n riveihin tyttöjen talenttivalmentajaksi rekrytoitu Arttu Pitkäkangas siirtyy uusien haasteiden pariin, sillä mies pukeutuu huhtikuusta lähtien sinivalkoiseen edustusasuun Suomen U18-tyttöjen maajoukkueen päävalmentajana.

Länsi-Vantaan ylpeyden riveissä upeaa työtä tehnyt Pitkäkangas on VJS:n mukana normaalisti vielä maaliskuun ajan, tukien samalla seuraa seuraajansa valinnassa.

– Olemme Artun puolesta erittäin iloisia ja tyytyväisiä, sillä hän on omalla ammattitaidollaan, sitoutumisellaan ja intohimoisella tekemisellään osoittanut olevansa yksi valtakunnan kovimmista nuorista valmentajista, jonka hän nyt valinnallaan osoitti myös isommalle yleisölle. Seuran kannalta on totta kai sääli menettää Artun kaltainen kovan luokan osaaja ja mahtava ihminen, mutta parhaille on aina kysyntää, ja toisaalta on hienoa nähdä, että VJS toimii hyvänä reittinä kovempiin pesteihin, kertoo VJS:n toiminnanjohtaja Kim Ekroos.

Pitkäkangas on luonnollisesti itsekin tyytyväinen uudesta pestistään, johon VJS:n riveistä ponnistaa.

– Yksi unelmistani on ollut valmentaa maajoukkuetta. Nyt tällaisen mahdollisuuden auettua, päätin hakea pestiä. Olen hyvin iloinen valinnastani ja innoissani uusista haasteista. Aikani VJS:ssä on ollut erittäin antoisaa ja opettavaista. Pääsin työskentelemään huippuosaajien ja intohimoisten futisihmisten kanssa päivittäin.  Seura tarjosi minulle upean mahdollisuuden kehittää osaamistani, työskennellä motivoituneiden pelaajien kanssa ja päästä uusiin erilaisiin tilanteisiin valmentajana.
VJS:llä on kova draivi kehittyä seurana ja on ollut ilo saada olla osana tätä prosessia. Haluan kiittää seuran työntekijöitä, valmentajia, seuratoimijoita ja kaikkia pelaajia, joiden kanssa olen päässyt työskentelemään, kertaa Pitkäkangas uraansa VJS:ssa.

Pitkäkankaan uuden toimen myötä tyttöjen talenttivalmentajan tontti jää VJS:ssa avoimeksi, ja seura onkin jo aloittanut prosessin sen täyttämiseksi.

– Teemme asiassa yhteistyötä liiton kanssa ja haemme tehtävään henkilöä, joka pystyisi jatkamaan Artun laadukasta työtä. Kartoitusta tehdään niin sisäisesti kuin ulkoisestikin, ja tämän työn tueksi avaamme maaliskuussa avoimen haun, jolla haemme Artulle seuraajaa. Tulee toki huomioida haasteellinen ajankohta sekä työn määräaikaisuus, mutta olen siitä huolimatta varma, että VJS ja kyseinen pesti ovat yhdistelmänä niin vahva houkutin, että löydämme Artun isoihin saappaisiin ne täyttävän jatkajan, Ekroos päättää.

Vaikka Artun työ Vantaalla jatkuu vielä kuukauden, haluaa VJS jo nyt kiittää miestä erinomaisesta työstä ja huikeasta sitoutumisesta. Onnittelut, Arttu, ja onnea matkaan!

Palloliiton uutisen Artun valinnasta löydät täältä.