Viikko täynnä VJS-säpinää

Vierivä kivi ei sammaloidu ja se on VJS:ssä näytetty toteen tälläkin viikolla. Mitä kaikkea yhdessä futisviikossa voikaan saavuttaa?

VJS:n futisviikko oli vauhdikas. Miesten Kolmosen ottelussa pelattiin viime viikonloppuna kiivas kärkikamppailu TiPS-VJS derbyn merkeissä. VJS otti vierasotelussa tuhatpäisen yleisön edessä voiton 2-3 lukemin ja jatkaa kärkipaikalla pysymisen taistelua tällä viikolla lauantaina, isännöiden kolmosen kotiottelussa Myyrmäessä FC Futuraa klo 16 alkaen.

Jyväskylässä tytöt Hippoilivat viikonloppuna menestyksekkäästi Suomen toiseksi suurimmassa tyttöturnauksessa. T08-joukkue sijoittui upeasti pronssille. Hippo-turnauksessa mukana oli myös VJS:n T06-joukkue, joka sijoittui sijalle viisi.

HJK Cup täytti poikajoukkueiden viikonlopun. VJS osallistui viikonloppuna yhteistyöseura HJK:n järjestämään HJK Cup -turnaukseen neljässä ikäluokassa. HJK Cup on yksi Suomen kovatasoisimpia turnauksia ja VJS oli ainoa suomalaisseura, joka saavutti kaksi mitalia. P05-joukkue kahmaisi voittopotin ja P08 otti pronssia.

VJS:n 07-syntyneiden valmennus on erittäin tyytyväinen joukkueen esityksiin HJK Cupissa:
– Lähtökohtaisesti turnauksessa mukana olivat maan kovimmat joukkueet, joten puolustuspelaamisen organisointia painotettiin valmistavassa harjoittelussa. Turnausviikonloppu hitsasi joukkuetta entistä yhtenäisemmäksi, ja erityisen tyytyväinen pitää olla kollektiivipystyvyyden kehittymiseen sekä yhtenäiseen tekemiseen kentällä ja sen ulkopuolella. Ikäluokan kiistaton ennakkosuosikki HJK kaadettiin ja välierässä Interiä vastaan tappio tuli vasta rangaistuspotkukisan jälkeen. Pronssipelissä tankki oli jo vähän liian tyhjä ja lopputuloksena neljäs sija. Kunnioitettava suoritus kovassa turnauksessa, tästä saadaan taas lisäbuustia tärkeimpään eli arjen tekemiseen, analysoi vastuuvalmentaja Aku Jokinen joukkueen tekemistä.

Nollavitoset voittivat koko turnauksen:
– U13 pelasi erittäin tiukasta otteluohjelmasta huolimatta ennen kaikkea tasapainoisen ja nousujohteisen turnauksen, mikä huipentui hienoon finaalivoittoon FC Lahti Unitedia vastaan tasapainoisen esityksen päätteeksi. Menestysreseptinä oli tuttuun tapaan vahva puolustuspelaaminen (vain 4 päästettyä maalia 7 ottelussa), mutta turnauksen aikana nähtiin paljon positiivisia asioita myös kaikissa hyökkäyspelaamisen vaiheissa. Kaikin puolin onnistunut turnaus joukkueelta, kertaa tyytyväinen Tomi Romppanen valmentamansa ryhmän viikonloppua.

Nollakasit saavuttivat pronssia:
– U10 sarjassa VJS jatkoi hyvää syysvirettä HJK Cupissa. Peruspelaamisen taso säilyi korkeana, vaikka vastustajien taso koveni turnauksen edetessä. Suuri ilonaihe oli loistava joukkuehenki mikä parani turnauksen loppua kohti, esimerkkinä se että myös loukkaantuneet pelaajat olivat paikalla jokaisessa pelissä. Jokainen pelaaja osoitti kuuluvansa tälle tasolle ja siitä palkintona pronssimitalit, kommentoi puolestaan vastuuluotsi Juha Pekkanen.

U12 sarjassa VJS pun 1, 2 ja 3- ryhmistä koottu joukkue pelasi ensimmäistä kertaa 11v11 pelejä sijoittuen kahdeksanneksi.
– Useat pelaajat pystyivät toteuttamaan hyökkäyspelin konsepteja ilman 11v11 harjoittelua, mistä olen erittäin iloinen koska se kertoo korkeasta peruspelaamisen tasosta, Eronen myhäilee. Erityisesti kovimpia vastustajia vastaan meillä oli haasteita puolustuspelaamisen konseptien kanssa, kun puolustettava tila kasvoi merkittävästi. Isossa kuvassa oli ilo seurata VJS:n joukkueita niin P06:ssa kuin muissakin turnaukseen osallistuneissa ryhmissä. Turnauksessa näkyi VJS:ltä erittäin ryhdikästä ja äänekästä kollektiivista toimintaa – niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, kehuu tekninen johtaja Kimmo Eronen tyytyväisenä.

Tulevana viikonloppuna pallo ei pysähdy, eikä kivi sammaloidu – ainakaan, kun VJS:stä on kyse.