Toiminnanjohtaja Veli-Matti Yli-Rinne siirtyy vuoden 2018 aikana pois VJS:n palveluksesta

Muutama viikko sitten sain Velkalta puhelun, jossa hän pyysi tapaamista lähitulevaisuudessa. Keskustelen Velkan kanssa normaalisti useitakin kertoja viikossa, mutta tällä kerralla aavistin, että kyse ei ollut normitapaamisesta, joissa tavallisesti keskusteltaisiin pöydällä olevista akuuteista seuran asioista. Tapasimme muutaman päivän kuluttua puhelinkeskustelumme jälkeen ja sain Velkalta tietää, että hän on tulevaisuuden suunnittelussaan päätynyt siihen lopputulokseen, että vuoden 2018 loppusyksyyn mennessä hänen olisi hyvä kokonaan siirtyä kohti uusia haasteita – mitä ne sitten tulevatkin olemaan.

VJS:n hallituksessa on jo vuosien ajan osattu katsoa tulevaisuuteen varautumalla tehokkaassa ja suurta vastuuta kantavassa organisaatiossamme tapahtuviin muutoksiin hyvin. Olenkin viime vuosien aikana keskustellut Velkan kanssa useitakin kertoja siitä, että kun ”aika on käsillä”, pyytäisin ilmoittamaan siitä seuran hallitukselle mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, koska Velkka on toiminnanjohtajan ominaisuudessa VJS:lle lähes korvaamaton voimavara, innovatiivinen suunnittelija, toteuttaja, vastuunkantaja sekä laajalla sektorilla toimiva ikiliikkuja. Kiitän Velkkaa siitä, että hän omalta osaltaan kunnioitti em. toivettamme. Henkilökohtaisesti ymmärrän tietenkin erittäin hyvin, että yksi ajanjakso niin Velkan ja myös VJS:n toiminnassa tulee päättymään – näin tämän pitääkin mennä. Mutta tehdään tämäkin muutos hallitusti ja näin me olemmekin tämän asian hallituksessa, Velkankin ehdotuksesta, päättäneet toteuttaa. Toiminnanjohtajan vaihtuminen tullaan hallituksen päätöksen mukaisesti toteuttamaan vaiheittain vuoden 2018 loppuun mennessä.

Prosessi käynnistyy nyt ja halusin nyt ensin kertoa tulevasta muutoksesta seuran vakituisille työntekijöille ja Teille arvoisa VJS-väki, jonka jälkeen käynnistämme nopealla aikataululla uuden toiminnanjohtajan julkisen hakuprosessin.

VJS tarjoaa tulevallekin toiminnanjohtajalle johdettavakseen poikkeuksellisen edistyneen urheiluseuran, jolla on erinomainen kehityspotentiaali. VJS on satsannut kestävästi osaaviin ammattilaisiin, olosuhteisiin, tasapainoiseen talouteen sekä ketterään organisaatiomalliin, joten lähtökohdat kehittämiselle ja menestymiselle tehtävässä ovat hyvät.

Tulevakin toiminnanjohtaja tulee vastaamaan seuran hallituksen ohjauksessa seuran strategisesta ja taloudellisesta johtamisesta. Hän tulee toimimaan seuran ammattilaisten esimiehenä sekä VJS ry:n täysin omistaman VJS-kenttä Oy:n toimitusjohtajana. Visiomme vaatii toiminnanjohtajalta kehittävää otetta johtamiseen. Tästä syystä etsimämme toiminnanjohtajan asenne on kokeilukulttuurille myönteinen ja kehittämismahdollisuuksia jatkuvasti etsivä. Odotamme uudelta toiminnanjohtajaltamme osaamista ja näyttöjä organisaation johtamisesta ja kehittämisestä sekä innostavasta esimiestyöstä. Tulevaltakin toiminnanjohtajalta edellytetään hyvää yhteistyökykyä yhteistyökumppaneiden, Vantaan kaupungin, Suomen Palloliiton ja muiden sidosryhmien kanssa. Tehtävässä menestyminen vaatii hyvää suullista ja kirjallista viestintää suomeksi ja englanniksi. Eduksi valittavalle henkilölle luetaan tulokselliset näytöt myynti- ja markkinointityöstä sekä tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto.

Velkan läksiäisiä vietämme myöhemmin syksyllä. Nyt etsimme sopivaa henkilöä työskentelemään yhdessä Velkan kanssa mahdollisimman pitkän ajanjakson, ja ottamaan kokonaisvastuun toiminnanjohtajana, kun aika on oikea.

Ystävällisin terveisin,

Kaj Björkqvist
VJS:n hallituksen puheenjohtaja
puh. 044 5383 447
kaj.bjorkqvist[at]gmail.com