Huippuvahvistus VJS:n nuorimpien ikäluokkien valmennukseen – Mika Sandberg nappulavaiheen ja 09-syntyneiden valmennustiimeihin ja Fortum Tutoriksi

VJS on tehnyt lisäsatsauksen nuorimpien ikäluokkien valmennukseen ja valmentajien kouluttamiseen. Pitkän valmennusuran tehnyt ja nykyisin Uudenmaan piirin vastuukouluttajana toimiva Mika Sandberg aloittaa marraskuun alusta VJS:n nappulavaiheen eli 2011- ja 2010 -syntyneiden sekä lisäksi 2009 –syntyneiden valmennustiimeissä. Sandberg tulee myös toimimaan VJS:n Fortum Tutorina ohjaten ja opastaen valmentajia kehittymään omassa valmennusprosessissaan.

Näin Sandberg kommentoi pestiä VJS:ssä: ”Olen jo jonkin aikaa kaivannut paluuta taas kenttätöihin eli valmentamaan. Kouluttamisessakin ote pysyy paremmin, kun on itsellä tuoreet kokemukset hommasta. Fiilikset ovat nyt oikein hyvät, kun VJS:n kanssa pääsimme yhteisymmärrykseen. Seura on ottanut selkeitä kehitysaskeleita viime vuosina ja sen visio on inspiroiva. Jalkapalloyhteisönä erittäin mielenkiintoinen. Minua myös motivoi ja kiinnostaa aloittavien ikäluokkien ja nuoremman pään valmennuksen kehittäminen ja siellä osaamisen lisääminen.”

FC Reippaassa aikoinaan mestaruussarjassa pelannut Sandberg on toiminut valmennusurallaan monissa eri tehtävissä ja omaa kokemusta, niin valmennuspäällikkönä, aloittavien ikäluokkien käynnistäjänä kuin edustusjoukkueen päävalmentajana mm. FC Viikinkien riveistä Ykkösestä. Sandberg toimii parhaillaan liiton Huuhkaja- ja Helmari-toiminnassa tarkkailijana ja valmentajana sekä kouluttaen valmentajia D- UEFA B-tasoille. Koulutukseltaan Sandberg on UEFA A -valmentaja omaten myös Nuorten Valmentajakoulu- tutkinnon (NuVK).

VJS:n urheilutoimenjohtaja Marko Kolsi kommentoi Sandbergin mukaan tuloa: ”Olemme erittäin innostuneita Mikan saamisesta riveihin ja vaikuttamaan valmennukseemme. Mika lukeutuu varmasti kovimpiin tekijöihin, kun mietitään valmentajien kouluttamista ja valmentamista tässä maassa. Halusimme edelleen vahvistaa ja tuoda lisää tietotaitoa meidän aloittavien ikäluokkien valmennukseen, jossa jo nyt tehdään hyvää työtä. Hieno tunne, kun tässä on onnistuttu.”