Tammikuun kuukauden joukkue: P07 Pähkinärinne

IMG_0371Onko valinta kuukauden joukkueeksi tärkeää? VJS P07 Pähkinärinteen pelaajien ja vapaaehtoistoimijoiden tapaaminen osoitti jälleen kerran, että jokainen joukkue ansaitsisi erityiskohtelun kuukauden joukkueena. Pääsy valokeilaan sai -07 poikien joukkueen torstai-illan harjoituksissa aikaan keskimääräistä isomman läsnäoloprosentin.

VJS P07 Pähkinärinteen-joukkue painii samojen haasteiden edessä kuin moni muukin vastaava korttelijoukkue. Osa pelaajista siirtyi uuteen ykkösjoukkueeseen ja korttelijoukkueessa pelaajia on kirjoilla nyt noin 15. Suurin haaste on pelaajien harjoitteluaktiivisuus, joka erityisesti talvella on kovin vaihtelevaa. 5v5v pelit sujuvat vielä kohtuullisen hyvin tälläkin pelaajamäärällä, mutta siirtyminen 8v8-pelimuotoon ensi kaudella aiheuttaa jo ongelmia, jos pelaajamäärää ei saada kasvatettua.

Talviliigaa pojat pelaavat kahteen joukkueeseen jaettuna, joihin pelaajamäärä saadaan riittämään siten, että osa pelaa molempien joukkueiden peleissä. Harjoitukset on kahdesti viikossa VJS-kentällä. Tammikuussa treenejä piti peruuttaa kovien paukkupakkasten vuoksi ja kun vihdoin pakkaset hellittävät, niin sateinen loskasää ei aina houkuttele kaikkia pieniä pelimiehiä harjoituksiin kentälle, toteaa joukkueenjohtajana toimiva Mika Korhonen.

Kuulostaa haastavalta, mutta toiminta kentällä ei kuitenkaan näytä siltä. Kentällä meno on iloinen ja poikiakin on paikalla iso nippu – keskimääräistä enemmän kuulema, sillä etukäteen kerrottu haastatteluhetki oli odotettu eikä harjoituksista tänään kannattanut jäädä pois. Valokuvaan pääseminen ja haastattelutuokio olivat sen verran iso juttu, että paikalle ilmaantui asiaa ihmettelemään jopa osa aiemmin P07 Pähkinärinteen-joukkueessa pelanneita ja nyt ykkösjoukkueeseen siirtyneitä poikia. Kavereita ollaan edelleen, vaikka vähän eri joukkueissa pelataankin.

Pähkinärinteen pojat osaavat heti kertoa, mikä jalkapallossa on kivointa: ”Hesa cup oli kivoin tapahtuma”, ”hyökkääminen”, ”pelaaminen”, ”tehdä maaleja”, pojat hihkuvat. Viimeisin kommentti kiteyttää potin: ”Jalkapallossa kaikki on parasta.”

Sateisena treeni-iltana pojat ovat hyvin tietoisia siitä, että VJS-kentälle ollaan rakentamassa hallia. Nuoret herrat arvelevat, ettei hallin pystyttäminenkään ole kovin vaikeaa. Melkein yhdellä napin painalluksellahan se nousee. – On kiva katsoa, kun se nousee pystyyn, pohtivat pojat. Tieto, että pystytykseen tarvitaan jopa lähes 100 ihmistä avuksi, saa pojat hetkeksi mietteliääksi.  Mutta nämä 8-9-vuotiaat eivät kovin kauaa käytännön ongelmia murehdi: ”On kivaa, kun tulee halli. Siellä ei sada” he toteavat. Samalla valmentaja huhuilee jo pojat kasaan ja saman tein käynnistyvät treenit.

 
VJS 07 Pähkinärinne edustaa toisaalta toiminnan haasteiden ja toisaalta iloisten pelaajien välillä tyypillistä suomalaisen juniorijalkapallojoukkueen arkea: päivästä ja säästä riippumatta ja arjen haasteista toiseen tärkeintä on, että peli kulkee ja lapset saavat harrastaa lajia – kukin omien tavoitteidensa mukaisesti. Se ei olisi mahdollista ilman näitä innokkaita ja sitoutuneita vapaaehtoistoimijoita. He ja koko joukkue ansaitsevat ehdottomasti oman hetkensä valokeilassa ja ennen kaikkea suuren kiitoksen tekemästään vapaaehtoistyöstä.

Iso kiitos haastattelusta ja menestystä VJS P07 Pähkinärinteen-joukkueelle. Joukkue toivottaa uusia pelaajia tervetulleeksi mukaan toimintaan. Jos haluat tulla mukaan pelaamaan, ota yhteyttä joukkueen toimihenkilöihin, joiden yhteystiedot löydät täältä.

IMG_0372