VJS:llä vieraita Skotlannista

Tiistaina Myyrmäen jalkapallostadionille saapui pikkubussillinen skotlantilaisia jalkapallotoimijoita liitto- ja seuratasolta. Heidän tavoitteenaan on viikon Suomi-kiertueen aikana tutustua laadukkaasti toimivien seurojen toimintaan. Tiistaina vuorossa oli siis VJS, joka esitteli oman strategiansa kolme keskeistä sisältöä: urheilutoiminta, jalkapalloliikunta ja johtaminen. kuva (4)

Velkka kuvasi seuran johtamista

Tilaisuus alkoi seuran strategian kuvaamisella. Tärkeimpänä sisältönä oli kuvata seuran strategisten tavoitteiden näkymistä kentällä konkreettisina toimina. Miten arjessa näkyy VJS:n missio ”Jalkapallo jokaiselle” ja visio ”Suomen paras kasvattajaseura 2016”. Lisäksi Velkka syvensi esityksessään johtamisen viiden menestystekijän (olosuhteet, seuran toimijat, yhteistyökumppanit, viestinä ja markkinointi sekä talous) näkymistä seuratoiminnan arjessa.

Seba kuvasi urheilutoiminnan sisältöjä

Seba antoi kiinnostavan kuvauksen seuran urheilutoiminnan nykytilasta, tavoitteista ja valituista poluista tavoitteiden saavuttamiseksi. VJS:n tavoitteena on mahdollistaa jalkapallo erilaisista lähtökohdista tuleville ja erilaisilla tavoitteilla mukana oleville mielekäs toimintaympäristö toteuttaa omaa tapaa pelata jalkapalloa. Tämä vaatii ensisijaisesti vahvoja joukkueita ja tuntuvia toimenpiteitä joukkuetoiminnan tukemiseksi. On myös tärkeä kyetä tarjoamaan paljon ja yksityiskohtia huomioivaa toimintaa niille, jotka ovat asettaneet tavoitteensa korkealle.

Seba esitteli myös valmennuslinjauksen kautta syvenemään alkaneen VJS–valmentamismetodin esittelemistä, jonka kehittäminen on yksi urheilutoiminnan keskeisimmistä pääpainopistealueista tulevina vuosina.

Jalkapalloliikunta kasvaa ja kehittyy

VJS:n kehityskoordinaattori Taru kuvasi VJS:n jalkapalloliikunnan tavoitteita. Jalkapalloliikunnan merkitys on ollut VJS:ssa kasvussa viime vuosina ja tavoitteet korkealla. Jalkapalloliikunnan roolin merkitys tulee seuran missiosta, jossa toimintamme lähtökohtana on tarjota jalkapalloa jokaiselle. Jalkapalloliikunta rakentaa toimintaa sinne, missä perinteinen jalkapallon kilpatoiminta sarjoineen ei sovi toiminnan lähtökohdaksi. Tällaisia ovat aikuisille ja ikäihmisille  järjestettävä aloittelijoiden toiminta, pienille lapsille järjestettävät palloilukerhot, erityislapsille järjestettävä joukkuetoiminta sekä yritysten henkilökunnalle järjestettävät työhyvinvointi projektit.

Onnistunutta ajatustenvaihtoa

Tilaisuudessa keskusteltiin runsaasti avoimessa hengessä ja ajatustenvaihto oli antoisaa. Tilaisuus päättyikin hyväntuulisesti yhteiskuvaan ja skotlantilaisten matka jatkui tutustumaan seuraavina päivinä HJK:n ja Hongan toimintaan.